PROČIŠĆEN I JEDNOSTAVAN DNEVNI PROSTOR: uređenje izduženog boravka i blagovaonice

Ovaj će dnevni prostor biti pravi izvor inspiracije za ljubitelje minimalizma, modernog dizajna i neutralnih svijetlilih tonova. Pogledajte kako je dnevni boravak i blagovaonicu uredio studio Mirjane Mikulec!

 


Zavirite u novi projekt studija Mirjane Mikulec i inspirirajte se! Riječ je o dugačkom prostoru od 33 kvadrata u koji se trebaju smjestiti dnevni, blagovaonski i kuhinjski prostor. Klijenti u njemu nisu željeli boje, a sve ostalo prepustili su dizajnerici i njezinoj ekipi koja je zamislila monokromatsku priču koja uključuje sve nijanse crne i bijele boje.

“Kako je ovaj prostor zapravo dugačak i uzak, sva svjetlost u dnevni, blagovaonski i kuhinjski prostor dolazi s jedne strane. Tako se nama postepeno kreću i boje, od bijele u dnevnom do crne u kuhinji”, ističe dizajnerica.

Budući da su klijenti prihvatili baš sve iz idejnog rješenja, vrlo brzo se krenulo na realizaciju. Prvo je postavljena tapeta i provedeni su izvodi za struju. A zatim je red došao na kutnu garnituru i stolce koji su rađeni u Modulu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Kada sami birate sve elemente na stolicama ili trosjedu – od boje drveta, vrste i boje tkanine, pa do samog modela, tada imate otvorenu mogućnost uskladiti boje u cijelom prostoru. Takošer, i odabrati materijale koji odgovaraju vašim navikama i modele koji odgovaraju vašem pojmu udobnosti i estetike. Upravo je ovo situacija kada smo pomno birali i usklađivali svaki detalj”, otkriva dizajnerica.

“U ovom prostoru došla je do izražaja prednost izrade tapeciranog namještaja po mjeri. Arhitekti su željeli istu tkaninu na blagovaonskim stolicama, sofi i tabureu. Trebali smo zadovoljiti točno zadane dimenzije, a s druge strane klijent je želio prljavo bijelu nijansu ali su bili u strahu od održavanja svijetlih tkanina. To smo vrlo jednostavno riješili predloživši im tkaninu koja je periva i lako se održava, a sve ostale zahtjeve uključujući dimenzije i model stolica i sjedeće garniture izradili smo po projektu”, objasnili su iz Modula.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Očekivani klub stolić zamijenjen je tabureom koji može imati više funkcija – od proširenja sofe, do dodatnog sjedišta ili pak standardnog stolića.

Cijela ideja uređenja je da prostor odiše minimalizmom bez suvišnih ukrasa, da vladaju ravne linije, pa je tako i dio oko TV-a izrađen po mjeri. Kako su klijenti željeli kamin, on je naručen u Kaminima Kodrić i uključen u dizajn TV elementa, odnosno elegantno je skriven u njemu. Odabran je i vrlo minimalistički Samsung Frame model televizora koji djeluje kao slika na zidu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Na samom kraju nismo zanemarili ni rasvjetu. I dok smo u dnevnom boravku odabrali skulpturalne visilice pomalo japanskog stila koje se stapaju s prostorom, u blagovaonici smo ih povezali s crnom kuhinjom, ali formom prate jednostavnost prostora”, ističe dizajnerica te dodaje kako je jedini iskorak napravljen u modelu zidnih lampi iznad blagovaonskog stola, koji je povezan s priručnim stolićem u dnevnom boravku i to je jedina nijansa koja nije dio monokromatske palete.

Kako izgleda u potpunosti dnevni prostor, boravak i blagovanje, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari