PREUREĐENJE BORAVKA I BLAGOVAONICE: novi, bolji raspored i izgled prostorije nepravilnog oblika

Kada se dnevni boravak i blagovaonica nalaze u istoj prostoriji  bitno je pažljivo isplanirati raspored namještaja, ali i stilski ga uskladiti, naročito ako postoje stari komadi koje želite zadržati. Kako to učiniti, pogledajte u projektu uređenja koje potpisuje tim Mirjane Mikulec.

 

 

 

U stanu od 50 kvadrata tim Mirjane Mikulec preuredio je dnevni boravak i blagovaonicu koji zauzimaju 22 kvadrata. Klijent je dizajnerima u potpunosti prepustio odabir stila uređenja, a jedina želja bila mu je da se postojeća klasična vitrina u tamnosmeđoj boji uklopi u novi interijer.

Pred dizajnerima se prije svega našao zadatak rasporeda u prostoru, te su tu bile potrebne male preinake.

“S obzirom na to da je tlocrt pravokutnog oblika i prostorija se širi prema prozoru, zamijenili smo postojeća mjesta blagovaonice i dnevnog boravka. Tako smo novim uređenjem unijeli i novi raspored: u uži dio smo smjestiti blagovaonski stol i dobili puno više prostora za ostatak namještaja. Ovako je i dio s boravkom dobio više mjesta, što je bitno jer se u njemu više boravi”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Uređenje je kombinacija suvremenog i klasike, budući da se izgled morao uskladiti s postojećom vitrinom. Odabrani su nešto moderniji komade kao što su metalni pomoćni stolići, tapecirani blagovaonski stolci te tamne komode jednostavnih linija na tv zidu.

“Umjesto da smo sve prilagodili vintage vitrini koju smo trebali uklopiti u dizajn, odabirom suvremenih komada namještaja dodatno smo je istaknuli. Zemljane nijanse nasuprot crnog tona, metalni elementi kao i igra materijalima ono je što ovaj prostor čini suvremenim i estetski privlačnim”, ističe dizajnerica.

Kako je teklo uređenje te kako izgleda ova prostorija u cijelosti, pogledajte u video prilogu!

Komentari