MODERNA SPAVAĆA SOBA: prioritet u uređenju bio je dovoljno mjesta za pohranu odjeće i ostalih stvari

Pogledajte novi projekt studija Mirjana Mikulec interijeri – uređenje spavaće sobe u kojoj je prioritet bio dovoljno mjesta za skladištenje. Stoga se ormari nalaze na dva mjesta u ovoj prostoriji te su različito osmišljeni!

 

 

Pri uređenju spavaće sobe najbitniji element je krevet, no sve češći zahtjev klijenata je što veći broj ormara za spremanje odjeće, osobito ako je riječ o višečlanoj obitelji. Pokazat ćemo vam na novom projektu studija Mirjana Mikulec interijeri kako maksimalno iskoristiti prostor, a zadržati udobnost, mir i intimu spavaće sobe.

Pored ‘klasičnog ormara pored kreveta, napravljena je i zasebna garderoba s dva reda ormara od stropa do poda koja je na zanimljiv način odijeljena od dijela za spavanje.

“U prostorijama u kojima su potrebne pregrade, sve češće umjesto zidova koristimo ormare. Na taj način, kao u ovom slučaju, dobivamo puno mjesta za odlaganje stvari, a ujedno i odijelimo prostor”, otkriva Mirjana Mikulec.

Projekt studio Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

No, to nije jedina posebnost ove spavaće sobe. Ona već na prvu ima pomalo neobičan tlocrt. Prvo se ulazi u garderobni dio na koji se nastavlja radni kutak napravljen od zatvorene lođe, a zatim se ulazi u spavaći dio s krevetom. On pak vodi do kupaonice!

Ovim konceptom stvorena su dva prilično uska prostora, no, i za to se našlo rješenje:

“Najbolji i najjednostavniji trik kod uskih i dugačkih prostora je korištenje ogledala. Ovdje smo u dijelu gdje je krevet na fronte ormara stavili ogledala, kao i u garderobnom prostoru na cijelu jednu stranu ormara. Tako se vizualno produbio prostor.  Nasuprot ‘ogledalo ormarima’ u garderobi su oni u dekoru drveta jer su klijentu ogledala s obje strane bila previše. No, da se mene pita ja bih to oboje stavila u ogledalo”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U radnom dijelu se nastavlja dekor drva, sada u kombinaciji s tamnim dekorom. Ovo je zapravo vječna kombinacija kada želite bezvremenski stil i moćan i luksuzan dojam.

Odabir tapeciranog kreveta s bogatim uzglavljem prostor je dobio dašak luksuza i udobnosti.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko MIhalić

“Kad su vam svi elementi u ravnim linijama, tapeciranim krevetom u sobu ćete unijeti mekoću i toplinu. Posebice ako se odvažite i napravite bogato uzglavlje oblih linija i oblika”, savjetuje za kraj Mirjana Mikulec.

 

Više o uređenju ove sobe kao i njezin detaljniji izgled možete vidjeti u video prilogu!

Komentari