Spavaća soba za ljubitelje jednostavnosti: sve je podređeno dobrom snu i maksimalnom iskorištavanju prostora

U zagrebačkoj novogradnji od 75 kvadrata studio Mirjane Mikulec uredio je spavaću sobu koja će se ponajprije svidjeti onima koji vole jednostavnost. Zbog nježnih nijansi zemljanih tonova prostor već na prvi pogled ostavlja dojam ugode

 


Želja vlasnika je bila da sav namještaj bude u zemljanim tonovima, a linije jednostavne. Budući da se u prostoriji nalazila niša, idealno je u nju bilo smjestiti ormar sa svijetlim dekorom fronti i diskretnim ručkicama. Time je postignuto da se on ni na koji način ne ističe. Potrebna toplina postignuta je tapeciranim uzglavljem i bazom te odabirom tepiha.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: IVAN ČREPIĆ

Zid na koji je naslonjeno uzglavlje kreveta dodatno je naglašen tapetom koja se i bojom i uzorkom uklopila u priču o nježnim tonovima. Što se kreveta tiče, odluka je pala na bogato uzglavlje u zemljanom tonu koje izlazi iz okvira kreveta i zaista ga stavlja u prvi plan.

S obzirom da je soba dovoljno velika, točnije 10 i pol kvadrata, klijent je želio nešto duži krevet, točnije 210 x 180. To nije predstavljalo problem i ostalo je dovoljno mjesta za prolazak sa svih strana.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: IVAN ČREPIĆ

Komentari