Po mjeri četveročlane obitelji: evo kako je stvoren dnevni prostor za opuštanje i druženje

Studio Mirjana Mikulec interijeri uredio je stan od 105 kvadrata za mladu obitelj s dvoje djece. Pokazujemo vam kako je osmišljen dnevni boravak koji se nalazi u sklopu dnevne zone, u kojoj su još i kuhinja sa šankom

 

 

Mirjana Mikulec i njezin tim stan od 105 kvadrata uređuju u potpunosti. Nedavno smo pokazali uređenje kuhinje i kutka za blagovanje (link s člankom je dolje ispod), a sada je red na dnevni boravak koji se prostire na 25 kvadrata.

 

BIJELA KUHINJA BY STUDIO MIRJANA MIKULEC: široki šank postao je blagovaonski stol

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Klijentu su za uređenje boravka ponuđena tri tlocrta rješenja – dva koja imaju veći blagovaonski prostor i treći koji osigurava puno veći dnevni prostor, a blagovaonicu nadovezuje na kuhinjski dio. Kako su klijenti željeli veliku kutnu sofu, odluka je pala na treće rješenje.

Kako izgledaju ta rješenja, možete pogledati u video prilogu!

“Nepravilni tlocrt dnevnog boravka nije nam ostavio puno mogućnosti. Budući da je s jedne strane otvoren prema kuhinji, a na preostale tri se nalaze prozor i izlazi na balkon, sofu ćemo smjestiti centralno dok će TV jedinica biti na jedinom zidu bez staklene stijene”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec te dodaje:

“Klijentima su predložene dvije dosta slične varijante. U oba rješenja baza je svijetla kako su i željeli, s jednom razlikom koja se odnosi na unošenje akcentne boje. Puder roza ili pak žarko narančasta. No, klijenti ipak žele tamnije nijanse tapeciranog namještaja radi lakšeg održavanja”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Za kutnu garnituru odabrana je siva tkanina kojoj je pridružen i tepih tamnijih nijansi. Kako su vlasnici odustali od unošenja bilo koje druge boje, fotelja kao i stolići pratit će sivu paletu tonova.

“Malo smo se odmakli od idejnog rješenja prvenstveno u izboru modela i boje namještaja. Osim toga, spustili smo i četiri visilice u boji zlata kojima smo vizualno povezali ovaj dnevni dio”, ističe za kraj dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kako je teklo namještaja prostora korak po korak pogledajte u video prilogu!

 

Komentari