Moderne terase vole puno detalja i crnu boju. Zavirite u jednu takvu na zagrebačkoj periferiji

Proljeće i ljeto mnogima su najdraže doba u godini,  upravo tada naši balkoni i terase postaju svojevrsni nastavak blagovaonice ili dnevne sobe. Pogledajte kako je jedna prostrana terasa pretvorena u zelenu oazu.

 

 

 

Bez obzira na to koji otvoreni prostor imali, balkončić, terasu ili pak vrt, ako ga funkcionalno i lijepo uredite tople dane ćete učiniti ćete još ugodnijima.

Uređenje vanjskg prostora  ovisi o vašim željama, potrebama, površini i budžetu kojim raspolažete.

“Kvadratura je najbitniji faktor i kod opremanja terasa i balkona, stoga je prije nego krenete u opremanje vaše oaze potrebno izmjeriti prostor koji uređujete. Osim toga, definirajte i vaše potrebe, želite li stvoriti prostor na kojem ćete uživat u prvoj jutarnjoj kavi pa vam je potreban samo mali stolić i stolac ili  blagovaonica i garnitura na kojoj mogu uživati vaša obitelj i prijatelji”, savjetuje Mirjana Mikulec koja je sa svojim timom uredila terasu u zagrebačkom predgrađu.

Foto: Marko Cindrić

S obzirom na veliku površinu terase, klijentima je predloženo stvaranje dvije zone, lounge s garniturom i visećom ležaljkom i blagovaonsku  s prostranim stolom. Oni su se ipak odlučili samo za blagovaonski dio i ležaljku.

Budući da je odabran namještaj u tamno sivoj boji toplina je unijeta pletenim elementima. Namjera je  bila stvoriti atmosferu dnevnog boravaka na otvorenom, pa je prvo stavljen tepih, a odmah nakon toga i zelenilo koje je nezaobilazno kako u interijeru tako i u eksterijeru

“Nikako ne zaboravite na zelenilo kojeg nikad previše. Biljke imaju moć transformirati kako unutarnji, tako i vanjski prostor. Mi smo birali one većih dimenzija i umjesto u klasične tegle smo ih smjestili u pletene košare kako bi naglasili prirodni štih kojem smo težili u ovom uređenju”, savjetuje Mirjana Mikulec.

 

Foto: Marko Cindrić

Uslijedilo je unošenje stola i stolica. Blagovaonica na otvorenom velika je prednost bilo kojeg doma. U njoj možete objedovati, ali ona će sjajno poslužiti i za druženja s obitelji i prijateljima. U ovom je slučaju biran veliki blagovaonski stol i osam pripadajućih stolaca koji će osigurati dovoljno mjesta čak i za veća druženja.

 

Foto: Marko Cindrić

Pored blagovaonice, eksterijer je dobio i jedan atraktivni manji komad namještaja:

“Viseće fotelje prije nekoliko godina postale su veliki trend pa ih čak  i vlasnici malih balkona pokušavaju uklopiti u svoj dom. S obzirom na udobnost, ali i zanimljiv izgled, to nas uopće ne iznenađuje. Uz par mekanih jastučića, ona bi mogla postati vaše omiljeno mjesto na balkonu ili terasi”, ističe dizajnerica.

Foto: Marko Cindrić

Komentari