KOMBINACIJA KOJU NE VIĐAMO ČESTO: uređenje moderne kuhinje u otvorenoj dnevnoj zoni

Drvo izvrsno funkcionira u svim stilovima i u kombinaciji sa svim bojama. U to se možete uvjeriti na primjeru moderne kuhinje otvorene prema ostatku dnevne zone čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec.

 


U velikom otvorenom dnevnom prostoru stana u novogradnji kojeg uređuje studio Mirjane Mikulec smještene su sve standardne jedinice – dnevni boravak, blagovaonica i kuhinju. Pokazat ćemo vam proces nastanka kuhinje koja je postavljena u jedan od kutova. Klijenti su željeli pročišćen izgled i igru dekorima, no prije odabira materijala i boja, bilo je potrebno osmisliti raspored elemenata.


“Tlocrtno, kuhinju smo smjestili u slovo U. Šankom smo odvojili kuhinjski dio od dnevnog boravka, a kako se ne bi zatrpavao takozvani TV zid koji se proteže i u kuhinju, nismo koristili viseće elemente. Visoke elemente koji će osigurati skladišni prostor, ali i sakriti hladnjak, smjestili smo uz zid na kojem je najmanje uočljiv. Iz istog razloga, umjesto zidne obloge, koristili smo perivu boju”, navodi dizajnerica Mirjana Mikulec.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Budući da se kuhinja naslanja na dnevni boravak, ideja je bila uskladiti ih dekorima. Predložene su dvije varijante – jednu u kojoj se kombinirao zeleni ton na šanku i crni na visokom elementu, i drugi koji na šanku ima topli dekor u kombinaciji s dekorom drva na elementu.

Odluka je, kao što vidite, pala na drugu varijantu. Dizajnerica nam otkriva koji su materijali odabrani u Elgradu.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

“Išli smo s kombinacijom koju ne viđamo često. Prljavoružičasti ton na šanku i frontama donjih elemenata je u MDF-u (medijapanu), a za visoki element odabrala sam PerfectSense u dekoru drva. Radna ploča je Getacore u dekoru kamena. Volim inače koristiti ovaj materijal jer je otporan i dovoljno tanak da izgleda vrlo elegantno. Korpusi su u tamnoj, antracit nijansi sive, ladice su grafit scala a profili crni gola. Odabrali smo i phantom base dno sudopera koje će se odlično uklopiti uz radnu ploču”.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

Upravo ova hrabrija kombinacija dekora kuhinju čini zaista posebnom. Stilu cjelokupnog uređenja prilagođeni su i stolci uz šank kao i rasvjeta i napa.

Uskoro, u jednoj od idućih epizoda InDizajna, a nakon toga i ovdje na portalu, vidjet ćete izgled ostatka dnevne zone, ali i cijeloga stana.

 

Komentari