‘IT’ MJESTO ZA NOVITETE: trendovi viđeni na nedavno održanom InDizajn sajmu

InDizajn sajam nedavno je zatvorio svoja vrata. U suradnji s Raiffeisenbank Hrvatska donosimo njegov nazanimljiviji dio – viđene trendove koji će biti izvrstan izvor inspiracije za one koji vole dizajn interijera ili se spremaju na (pre)uređenje svoga životnog prostora

 


Nakon stanke od dvije godine, dizajnerica Mirjana Mikulec i njezin studio kao i cijela ekipa InDizajna ponosna je što je po peti puta uspješno organizirala InDizajn sajam – festival modernog doma. I ove godine posjetitelji su imali priliku upoznati se s najnovijim trendovima u svijetu dizajna interijera, koje vam, u suradnji s Raiffeisenbank Hrvatska donosimo u nastavku.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Na više od 5000 kvadrata sajam je ugostio stručnjake iz svijeta dizajna i arhitekture, ali i brojne izlagače. I ove godine organiziran je Bazar na kojem se predstavljaju brojni mali obrtnici, kreativci i produkt dizajneri čije inspirativne rukotvorine mogu upotpuniti izgled svakog prostora.

Posjetitelji su na sajmu imali priliku pronaći različita inspirativna rješenja kao i namještaj, dekoracije i brojne druge detalje.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Što tiče trendova za nadolazeću sezonu, primijetno je kako skandinavski stil polako izlazi iz mode, a lagano u svijet interijera ulazi japandi – miks japanskog i skandinavskog izričaja.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Ovaj stil karakterizira neutralna paleta boja s jakim, crnim akcentima na koje otpada do 10 % kolorita. Karakteriziraju ga prirodni, topli materijali poput drva, vune, pamuka i slično. Također, sve je manje geometrijskih i strogih linija, a umjesto toga okrećemo se zaobljenim i organskim oblicima. Boje su izraženije i zagasitije, a ističu se narančasta, smeđa, boja hrđe i terakota.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Ako ipak ne biste rado izbacili zlato i baršun iz svog interijera, dobra vijest je da se kao stilska inspiracija pojavljuje Art Déco u suvremenoj interpretaciji.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Još jedna novost je da i mramor, koji je vladao scenom nekoliko godina, pomalo zamjenjuju druge vrste kamena, kako u kupaonicama tako i ostalim dijelovima stana.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

“Iako je organiziranje sajma veliki izazov i rizik, ne mogu zanemariti uzbuđenje i radost stvaranja novoga projekta. To je ono što nas uz činjenicu da smo stvorili sajam koji sad već ima tradiciju, ime i ugled, tjera da idemo naprijed. Uzor su nam bili veliki međunarodni sajmovi pa smo od početka postavili visoko ljestvicu. Posjetitelje smo navikli na bogatu i raznoliku ponudu te pregršt noviteta u svijetu gradnje i opremanja doma. Tako da nikoga ni ove godine nismo iznevjerili. Posjetitelji ovdje uvijek mogu dobiti ideje, inspiraciju, informacije i savjete iz prve ruke”, ističe Mirjana Mikulec.

S otvorena InDizajn sajma / Foto: Sanjin Kaštelan

 

 

 

 

 

Komentari