Nova soba za trogodišnju princezu: pogledajte kako je organiziran i uređen prostor

U prošloj sezoni emisije Tražimo dom Mate je uspio pronaći svoj dom iz snova, a nakon toga mu je InDizajn tim pomogao urediti sobu za njegovu trogodišnju kćerkicu. Pogledajte rezultat!

 


Nakon što je u emisiji Tražimo dom Mate pronašao idealnu nekretninu za svoju mladu obitelj, InDizajn tim mu je pomogao urediti sobu za trogodišnjakinju. Stara kuća koju je kupio je nakon opsežne adaptacije u potpunosti promijenjena i soba namijenjena kćerki je bila spremna za uređenje.

Budući da se klijentima jako žurilo urediti sobu njihove male princeze, birane su stvari iz Lesnine koje su odmah bile spremne za preuzimanje. Uz ormar i krevet, u sobu se trebao uklopiti i mali stolić za igru i crtanje.

InDizajn tim se odlučio za neutralne tonove kako se osnovni komadi namještaja ne bi morali mijenjati tako brzo. Upravo zato su i birani u bijeloj boji. Kako je ipak riječ o dječjoj sobi, manjim komadima namještaja, igračkama i sitnicama, prostor se prilagodip dobi djevojčice.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Prije nego je unesen odabrani namještaj, bilo je potrebno dovršiti zidove. Tri zida su djelomično obojana u ružičastu i jedan u sivu boju na koji smo dodali oblake.

“Budući da smo sav namještaj birali u bijeloj boji, zidove smo razigrali. Kako će mlada vlasnica rasti, njih će mijenjati po želji, ali za sada će se ovi odlično uklopiti u izgled. Ideja je bila ostaviti dovoljno mjesta za igru, koja je djeci u ovoj dobi ipak prioritet. Velike elemente, odnosno krevet i ormar, smjestili smo uz najduži zid počevši od ulaza i to tako da krevet odvaja garderobni dio i dio za igru. S obzirom na širinu sobe, ovaj raspored dobro funkcionira jer je ostalo dovoljno mjesta za prolazak”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Tako je soba dobrim rasporedom namještaja i odabirom popratnih sitnica soba dobila sve što je potrebno trogodišnjoj djevojčici.

“U ovom slučaju, o promjeni ne trebamo niti govoriti. Od prostorije u staroj kući dobili smo prostor dostojan male princeze. Sigurna sam da će malena vlasnica uživati u novoj sobi. Uređujete li i vi dječju sobu, imajte na umu da je mjesto za igru prijeko potrebno jer ipak je ovo njihovo malo carstvo”, zaključuje dizajnerica.

 

Komentari