KAMENA ISTARSKA LJEPOTICA: spoj tradicije i suvremenog, pomno odabrani detalji, prekrasan eksterijer

Idemo u villu Melon, kamenu kuću koja se nalazi u istarskom mjestu Kirmenjak, u blizini Poreča. Vanjski izgled vile spoj je tradicionalne istarske kuće s intervencijom suvremenog.

 


Dobrodošli u Kirmenjak, malo mjesto u blizini Poreča gdje se smjestila Villa Melon. Riječ je o luksuzno adaptiranoj kamenoj kući s privatnim bazenom, uređenim vrtom i wellness zonom sa saunom i jacuzzijem, a koja se nalazi na parceli od 1000 kvadrata. Vanjski izgled spoj je tradicionalne istarske kuće s intervencijom suvremenog.

Iza projekta stoji mlada arhitektica Nina Čeak, koja je bila zadužena i za unutarnje uređenje.

 

Foto: My Istria

“Vila od 360 kvadrata podijeljena je u dvije etaže. Na prvoj se nalazi dnevni prostor podijeljen u tri zone – kuhinjsku, blagovaonsku i zonu za odmor. Iz ovog dijela vile postoje dva izlaza na terasu koja je niža u odnosu na ostatak eksterijera. Na istoj etaži nalazi se i prostrana spavaća soba s kupaonicom kao i wellness zona koja ima zasebni ulaz”, opisuje Mateja Barišić iz agencije My Istria.

Pri adaptaciji vile puno je pažnje posvećeno detaljima, kao i odabiru kvalitetnih materijala i namještaja, a kombiniran je suvremeni stil s klasičnim elementima.

Foto: My Istria

Upravo suvremeni moment ističe neutralna baza s tamnim elementima i ravnim linijama. U istom stilu birana su rasvjetna tijela koja su u cijeloj vili nenapadna, no opet zaokružuju cjelinu. S druge strane, toplinu prostoru daju klasični komadi namještaja kao i drvo koje je provučeno kroz dio elemenata.

Foto: My Istria

Preostale četiri sobe s kupaonicama nalaze se na prvom katu do kojeg vodi otvoreno stubište. Stilom prate ostatak uređenja – neutralna paleta boja, drvo i prirodni materijali, kao i pokoji tamni, suvremeni komad namještaja pridonose osjećaju udobnosti i daju skladan izgled.

“Udobnost interijera preslikana je i na eksterijer. Cjelokupnom dojmu velike doprinose masline i veliki dud koji daje prirodni hlad, kao i skladan omjer travnate površine i popločenja”, ističeče Mateja Barišić.

U eksterijeru se nalazi nekoliko zona za odmor i su

Foto: My Istria

nčanje, kao i natkrivena blagovaonica na otvorenom. Baš kao i sami izgled kuće, u vanjskom dijelu su također vidljivi tradicionalni elementi spojeni sa suvremenim rješenjima.

 

 

 

Komentari