IDEJNO RJEŠENJE BY STUDIO MIRJANA MIKULEC: prostrani stan za tročlanu obitelj u zagrebačkoj novogradnji

Željeli biste moderan stan, ravnih pročišćenih linija, ali se ne biste htjeli odreći drveta i prirodnih materijala? Pogledajte kako je to zamislio tim Mirjane Mikulec u idejnom projetu četverosobnog stana u Zagrebu

 

 


Na predzadnjem katu zagrebačke novogradnje nalazi se stan površine 120 četvornih metara s pripadajućom terasom od čak 60 četvornih metara. Ovaj prostrani interijer, budući dom tročlanoj obitelji. trenutno je u fazi opremanja prema idejnom projektu studija Mirjana Mikulec interijeri.

Prijedlog uređenja plod je suradnje tima arhitekata i vlasnika, te pokušaja da se odgovori na njihove zahtjeve, od kojih su glavni bili jednostavan, pročišćen i moderan dizajn te formiranje garderobe unutar glavne spavaće sobe. Budući da im se sviđala ideja drveta u prostoru, arhitekti su ga uključili u kompletan interijer, ali u modernom pakiranju.

 

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Vlasnici su bili zadovoljni izgledom kupaonice, kao i podnim i zidnim oblogama koje je postavio investitor, idejnim rješenjem nisu predložene nikakve izmjene u tlocrtu. Jedina intervencija kod investitora je bila da se betonske grede i stupovi ostave neobrađeni. Goli beton dao je dozu modernosti i industrijskog štiha prostoru.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Interijer se sastoji od velike dnevne zone otvorenog koncepta iz koje se izlazi na prostranu terasu koja ima nekoliko sadržaja – dio za blagovanje, dnevni boravak te kutak za sunčanje na ležaljkama. Tako je eksterijer postao produženi dnevni prostor, a još snažnije vizualno povezivanje omogućile su velike staklene stijene koje dijele interijer i eksterijer.

Ostatak interijera sastoji se od glavne, roditeljske spavaće sobe, tinejdžerske sobe te radno-gostinjske sobe.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Glavna spavaća soba velike je površine te u svome sklopu ima kupaonicu, a zadatak arhitekata bio osmisliti zaseban garderobni prostor te kutak za šminkanje. Tako je na samom ulazu uski konzolni stol za njegu, dok se dio sobe uz kupaonicu odvojio furnirom i pretvorio u walk-in garderobu, a u produžetku prostorije su krevet, komoda i fotelja.

Radno-gostinjska soba iskorištena je i kao prostor za odlaganje odjeće ormarima po mjeri, kao radni kutak i dodatni kutak za gledanje tv-a, čitanje ili popodnevni odmor.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Cijeli interijer prati reducirana paleta boja i materijala – bijela kao baza uz neutralne dodatke sive i bež koje su oplemenjene drvenim površinama, uglavnom furnirom koji se provlači svim prostorijama.

Pored drveta, prijedlog uređenja donosi materijale poput betona te kamena, a dizajneri su donijeli efektna rješenja za drvene površine – spušteni obloženi strop s ugradbenom rasvjetom unutar koje se sakrila ventilacija, kao i drveno postolje na kutnoj garnituri koje stvara dojam podesta.

 

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Pored drveta, prostor definiraju i crni akcenti, koji su vrlo traženi u modernim interijerima. Daju prostoru dubinu i karakter te mogućnost da se razbije monotonija, a da se istodobno ostane unutar neutralne palete.

 

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

 

 

Komentari