U DOMU ŠPANJOLSKE INFLUENCERICE: topla i moderna jednostavnost koja osvaja na prvu

Na Instagram profilu @lacasaimaginaria Španjolka Inma redovito pokazuje izgled svoga novoga doma. Riječ je o dvoetažnom stanu u novogradnji u Almeriji u koji su njezin partner i ona nedavno uselili

 

 

 

Španjolka Inma Ferrer oduvijek je bila okružena lijepim stvarima i izgled njezinog doma često se mijenjao zahvaljujući majci kojoj je uređenje interijera bio hobi. Često su majka i kći zajedno listale magazine pa se ta ljubav prenijela na Inmu koja je uvijek nastojala uljepšati prostor u kojem živi. A prava prilika da pokaže svoje umijeće bio je njezin novi dom u koji je nedavno uselila sa partnerom.

Riječ je o prozračnom i svijetlom dvoetažnom stanu u novogradnji u gradu Almeriji koji ima izlaz na terasu. Stan je sve o čemu je Inma sanjala te uživa u njegovu uređenju i sitnim makeoverima.

Foto: @lacasaimaginaria

U prizemlju prevladava otvoreni koncept: veliki dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja čine veliki open space s izlaskom na terasu, koja ima ulogu produženog dnevnog boravka. Veliki stol sa stolicama terasu pretvara i u blagovaonicu za vrijeme lijepih dana, a takvih je u Almeriji doista puno tijekom godine.

Ovakav koncept vlasnica je priželjkivala jer voli ugošćavati prijatelje i obitelj te pripremati zajedničke objede. Pored otvorenog dnevnog prostora, u prizemlju se nalaze gostinjski toalet i spremište ispod stepenica te dodatna ostava kod ulaza.

Foto: Inma Ferrer

Gornja etaža do koje se dolazi iz dnevne zone sastoji se od tri sobe i dvije kupaonice. Jedna od soba je spavaća soba, druga je radna soba, a treća gostinjska koja trenutno, budući da nije dovršena služi kao garderoba i skladište.

Foto: Inma Ferrer

Budući da je riječ o novogradnji, nisu bile potrebne preinake u prostoru, nego se odmah krenulo na planiranje izgleda i namještanje. Svaki centimetar pomno je osmišljen, a prevladava skandinavski stil s modernom i udobnom notom. Veliki saveznik u tome su im bili dovoljan broj kvadrata kao i svjetlost.

Vlasnici su se zaljubili u ovaj stan između ostaloga zbog njegovih velikih prozora kroz kojih tijekom cijelog dana dopire velika količina prirodne svjetlosti.

 

Foto: Inma Ferrer

 

 

 

Komentari