IGRA ZIDNIM DEKORACIJAMA I BOJAMA: renovirana kuća s daškom klasike, osmišljena do posljednjeg detalja

Projekte poljskog studija Shoko Design rado prenosimo i na našim stranicama jer uvijek donose lijepe, privlačne i zanimljive ideje, a istodobno su vrlo funkcionalni i prilagođeni modernom načinu života.

 


Predstavljamo vam najnoviji projekt studija Shoko Design, renovaciju kuće od 200 kvadrata u Poljskoj. Cilj adaptacije bio je sve obnoviti i donijeti novi izgled koji bi bio kombinacija modernog dizajna i klasike.

Foto: Marcin Grabowiecki

Također, cilj je bio kuću učiniti funkcionalnijom pa je prizemlje u potpunosti pretvoreno u veliku dnevnu zonu otvorenog koncepta, u kojem se povezalo kuhinju s dnevnim boravkom u kojem je i blagovaonica. To su do sada bile odvojene prostorije, s tim da je sadašnji prostor kuhinje bio podijeljen u dvije prostorije.

Foto: Marcin Grabowiecki

Vlasnici su željeli da dnevna zona bude povezana i prostrana i da ima dovoljno mjesta za goste i druženja. Isto tako, spajanje dviju prostorija odraz je želje da imaju veliku kuhinju koja neće biti odsječena od obiteljskog života i onoga što se događa odnosno onih koji borave u dnevnom boravku.

Foto: Marcin Grabowiecki

Mnogima će pažnju privući boje koje su unesene u prostor kao i zanimljive, atraktivne i raznolike zidne obloge. Osim bojama, zidovi su dekorirani keramikom, tapetama i štukaturama. Tapete se nalaze i u kupaonici i gostinjskom toaletu, ali i na stropovima u nekim prostorijama te su donijele energičnost.

Foto: Marcin Grabowiecki

Korištenje drvenih površina, prije svega svijetlog i tamnog hrasta unijelo je toplinu u prostor u kojem pored bijele i bež, dominiraju kadulja zelena te petrolej plava.

Foto: Marcin Grabowieck

Tako je stvoreno ugodno i prozračno obiteljsko gnijezdo koje ima jaku estetsku komponentu i u kojem je svaki kutak pomno osmišljen. Kombinacijom klasike i modernog dizajnerskog izričaja stvorio se bezvremenski štih.

 

 

 

Komentari