DETALJI SU SVE: Sanja je pomno odabranim sitnicama dom pretvorila u stilsku čaroliju

Vodimo vas Varaždin, u prekrasan i prozračan dom u kojem vlasnica Sanja Guth, ‘glavna i odgovorna za njegov izgled’ živi sa suprugom i ljubimcima maltezerima, Casperom i Kai.

 

 

 

Na Instagramu smo otkrili profil s prekrasnim fotografijama interijera @my_perfect_places_ iza kojega se skriva Sanja Guth iz Varaždina. Velika je ljubiteljica estetike, interijera i sklona promjenama – zato njezin dom na 2. katu stambene zgrade vrlo često mijenja svoje lice, a sve to bilježi Sanjin IG profil.

Ona, suprug i dva psa, maltezera Casper i Kai žive u stanu od 85 četvornih metara, u koji su uselili prije nekoliko godina. Pored kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka, u stanu se nalazi spavaća soba, radna soba te dvije kupaonice, hodnik i balkon.

Foto: Privatni album

Prilikom useljenja Sanja i suprug u prostoru su, iako je bio tek dvije godine star, učinili neke preinake, kako bi ga prilagodili svojim potrebama.

“Srušili smo pregradne zidove, adaptirali kupaonice s tim da smo manju pretvorili u ostavu i u nju stavili perilicu i sušilicu rublja. U stanu smo ugradili podno grijanje, zamijenili parkete, u hodniku postavili pločice, zatvorili vrata kuhinje i otvorili je prema dnevnoj sobi da bi povećali blagovaonski prostor, na zid u dnevnoj sobi postavili prirodni kamen. U svim prostorijama, uključujući i kupaonicu, postavili smo ugradbene ormare”, otkrila nam je vlasnica.

Foto: Privatni album

Sviđaju joj se jednostavni i prozračni interijeri koji su puni svjetlosti, a sve to primjetno je i u njezinu domu. Takav dojam omogućio je i odabir neutralnih svijetlih nijansi, prije svega bijele i sive te bež te manji i dizajnom vrlo jednostavni komadi namještaja koji ne zagušuju i opterećuju prostor.

Tako su se vlasnici umjesto velike kutne garniture u dnevnom boravku odlučili za dvosjed koji ima funkciju izvlačenja donjeg dijela pa se može ne samo sjediti nego i ležati. Isto tako, umjesto zatvorenog regala odabran je manji otvoreni.

Foto: Privatni album

Kad su ona i suprug namještali stan, društvenih mreža nije bilo ili nisu bile dostupne ni popularne kao danas pa su namještaj birali obilazeći trgovine i listajući časopise.
“Vodila sam se osjećajem da stvorim udoban i praktičan prostor u kojem ćemo se dobro osjećati i koji je podložan promjenama, jer sam osoba koja voli promjene. Ako sam se približila nekom stilu, to je onda skandinavski uz dozu nekog svog”, ističe.

 

Foto: Privatni album

Ovakva neutralna baza doista je idealna za lako provođenje promjena detaljima koji su također lagani i prozračni, no vrlo upečatljivi. Oni su glavni stilski akcenti u ovome domu.
“Meni su detalji sve. Oni su ono što prostor pretvara u dom, neki naš osobni touch koji pravi razliku. Čudo je to kako možete transformirati prostor samo promjenom detalja i dekoracija. Detalji su meni vječiti izvor inspiracije, bez obzira da li govorimo o cvijeću, biljkama, ukrasima ili slikama… Zato volim te neutralne tonove u osnovi, jer tako i koristeći druge boje u detaljima svaki put imate nešto novo, neko osvježenje koje si svatko može priuštiti jer ne zahtijeva velika ulaganja”, zaključuje Sanja.

Komentari