ČUDO OD 23 KVADRATA: sve se može dobrom organizacijom prostora i namještajem po mjeri

Vodimo vas u Taipei, glavni grad Tajvana, u mali studio od 23 kvadrata. Iako skromne površine, prostor je fantastično iskorišten i dizajniran te ima niz sadržaja!

 

 

 

Mali prostori su uvijek veliki izazovi za dizajnere. Dok vlasnicima osmišljavanje malog stana predstavlja muku, kada se njime pozabave dizajneri i arhitekti prostor biva maksimalno iskorišten te ispunjen kreativnim i multifunkcionalnim rješenjima.

Takav je upravo stan u koji vas ovaj puta vodimo. Nalazi se na posljednjem katu stambene zgrade u Taipeiju te zauzima površinu od 23 kvadrata.

I prijašnji raspored bio je vrlo funkcionalan, a prostor dobro iskorišten te se unutar njega nalazio dnevni i privatni dio, sa spavaćom sobom. No, vlasnici su htjeli dodatne sadržaje poput radnog prostora i mjesto za skladištenje kao i veći dnevni prostor koji je prije bio prilično skučen.

Foto: Hey Cheese!

Arhitekti i dizajneri iz studija NestSpace Design, koji često rade projekte male površine odgovorili su na zahtjeve vlasnika tako što su iznad spavaćeg dijela digli galeriju koja je sada postala prostor za spavanje.

Foto: Hey Cheese!

Ispod galerije, na mjesto nekadašnje spavaonice smjestili su kuhinju sa šankom, koja je veća i ima više prostora za odlaganje od prijašnje blok kuhinje te radni prostor s policama za knjige.

Foto: Hey Cheese!

Šank je omogućio prostor za blagovanje, dok je u prijašnjem rasporedu tu ulogu imao stolić u dnevnom boravku, koji je mogao podešavati visinu. Ostatak prostora čini dnevni boravak u kojem je napravljena ‘klupica’ uz prozor s ladicama te veliki garderobni ormar.

 

 

Komentari