MODERAN, ŽENSTVEN I PREPUN DIVNIH DETALJA: zavirite u Tajanin topli dom u Rijeci

U stambenoj zgradi rađenoj krajem 60-ih godina prošloga stoljeća nalazi se dvosobni stan u kojem žive Tajana i njezin mačak Dario. Prije tri godine vlasnica je potpuno renovirala stan, a njegov kompletan izgled pogledajte u nastavku!

 

 

 

U doba vladavine svijetlih interijera u kojima su detalji svedeni na minimum Tajanin stan od 54 kvadrata je pravo, ugodno iznenađenje. Tamne boje s naglaskom na zemljane tonove, kombinacija različitih uzoraka, materijala i obilje detalja je ono što čini ovaj stan posebnim, drugačijim i bezvremenskim. Vlasnica otkriva kako preferira tople zemljane tonove, ali isto tako i nježne pastelne kao i hladnu crnu, sivu i bijelu u detaljima.

Foto: Privatni arhiv

Sve te boje, uz dodatak srebrne i zlatne nalaze se u njezinom domu na 3. katu stambene zgrade u Rijeci, građene prije 50-ak godina. Stan je oduvijek u posjedu njezine obitelji, a sada u njemu žive ona i mačak Dario. Prije tri godine Tajana je životni prostor podvrgla temeljitoj adaptaciji.

“Pored izmjene elektro i vodovodnih instalacija, podova i zidova te namještaja, napravila sam i neke prostorne preinake u stanu. Ostavu sam pretvorila u prostor za perilicu rublja i bojler koji su prije bili u kupaonici, na nekim mjestima sam spuštala i strop te podove obložila hrastovim seljačkim podom’, otkriva vlasnica.

 

Foto: Privatni arhiv

Iako je koncept stana klasičan i u stilu vremena u kojem je građen, Tajana je odlučila da takav i ostane. Iz hodnika se ulazi u sve ostale prostorije – spavaću sobu, dnevni boravak, kupaonicu i kuhinju koja vodi na balkon. No danas smatra da je trebala modernizirati raspored.

“Žao mi je što nisam napravila open space i otvorila prolaz između kuhinje i boravka, to je ono što sam oduvijek željela. Nisam se u tom trenutku previše informirala a i trebalo je angažirati statičara jer se radi o nosivom zidu. Ovako je ostao klasičan raspored”, objašnjava Tajana te dodaje kako joj je ipak bilo najbitnije da stan ima atmosferu i toplinu.

Foto: Privatni arhiv

Namještaj je kupovala gotov u našim salonima, bez previše razmišljanja i kombiniranja – vodila se svojim željama,  nastojeći ipak da sve skupa funkcionira kao skladna cjelina.

“Inspiracija mi je bio moderni dizajn i moja želja za lijepim prostorom gdje ću se osjećati ugodno i gdje će mi biti lijepo. Željela samo moderan i ženstven stan, ali iznad svega topao. Jako volim svoj dom, kao i detalje u njemu jer mislim da su izuzetno bitno kod opremanja. Daju prostoru dušu, osobnost i toplinu. Nabavljam ih gdje god ih vidim”, otkriva za kraj Tajana.

Foto: Privatni arhiv

 

 

 

Komentari