Šarmantno vintage ozračje u trosobnom stanu punom sjajnih detalja

Prozračan starinski stan u Stockholmu trenutno je na prodaju, pa su ga vlasnici malo dotjerali kako bi izgledao što atraktivnije. A vama će, vjerujemo, biti dobar izvor inspiracije!

 


Starinski stanovi, uvjerili smo se bezbroj puta, imaju poseban šarm i ljepotu, naročito ako se njihovom uređenju posvetila veća pažnja. Na stranici agencije Stadshem pronašli smo upravo jedan takav stan koji se nudi na prodaju. Vlasnici su ga upravo zbog toga dotjerali. Pogledajte rezultat!

Foto: Stadshem

Priča o uređenju ovdje je krenula od jedne umjetnine. Platno s apstraktnim motivima koje su vlasnici imali te postavili iza baršunaste zelene sofe nadahnulo je kompletan dekor u ovom interijeru koji se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje te dvije spavaće sobe – dječje, glavne te malog radnog kutka.

Foto: Stadshem

Prirodni tonovi, bež nijanse te zelenilo prisutno u dnevnom boravku proširili su se u sve prostorije i u savršenom su skladu s vintage elementima. Naime, u stanu su zadržane izvorne značajke stvorene prilikom gradnje 1878. – kalijeva peć, štukature, lijepe stare cementne ploče u predsoblju, prozori s lukovima, drveni seljački pod…

Svjetlost velikih starih prozora daje ovom obiteljskom stanu ugodnu atmosferu.

Foto: Stadshem

Tlocrtni raspored je zadržan prilikom svih dosadašnjih adaptacija, pa su kuhinja i dnevni boravak na suprotnim stranama stana, a do neki prostorija ne vodi hodnik nego vlada kružni koncept – da se u neke prostorije ulazi iz drugih.

Foto: Stadshem

Takav raspored ima i svojih draži. Primjerice, kuhinja funkcionira kao zasebna prostorija i ima dovoljno kvadrata da se u njoj može družiti za stolom više sati, kao i pohraniti sve potrebne stvari.

Foto: Stadshem

 

Komentari