USUSRET OSCARU: šarmantna kuća slavnog para u španjolskom stilu

Kuća Carey Mulligan, glumice nominirane za ovogodišnjeg Oscara i Marcusa Mumforda, pjevača, tekstopisca i producenta, člana  grupe Mumford & Sons, u španjolskom stilu na Sunset Stripu nije dugo bila njihov dom – prošle godine vratila se na tržište nakon samo 6 mjeseci. Nepoznato je je li par planirao preurediti dom i nikada nije stigao do toga ili su možda shvatili da to nije pravo mjesto za njih i njihovu djecu.

 


Nastavljamo s predstavljanjem domova ovogodišnjih glumaca nominiranih za poznatu filmsku nagradu Oscar. Ovoga puta je to Carey Mulligan, mlada glumica nominirana za najbolju glavnu ulogu u filmu Maestro kojeg je režirao glumac Bradley Cooper. Poznatom glumcu ovo je drugi redateljski uradak u karijeri, a bavi se likom i djelom Leonarda Bernsteina, američkog skladatelja, pijanista, dirigenta i glazbenog teoretičara.

Anthony Barcelo za Carolwood Estates

Kuću u kojoj Carey Mulligan živi s dečkom, glazbenikom Marcusom Mumfordom, sagrađenu 1928., odlikuje španjolski stil koji je zahvatio Kaliforniju početkom 20. stoljeća. Eksterijer kuće sigurno asocira na to razdoblje s kremasto bijelim zidovima, terakota krovom i grimiznom bugenvilijom koja seže preko ulaza. Unutrašnjost doma priča mnogo suvremeniju priču.

Izbijeljeni zidovi i golemi prozori daju domu dojam otvorenosti, dok široke drvene podne obloge boje meda nude osjećaj topline koji prožima cijeli ovaj prozračni, svijetli prostor.

Anthony Barcelo za Carolwood Estates

Iako je uređenje doma bliže morskom ugođaju nego španjolskom naslijeđu, u kuhinji se može pronaći suptilna posveta njegovim korijenima. Mornarsko plavi ormarići postavljeni su pored toplih drvenih fronti, dok je zid prekrivena pločicama koje podsjećaju na one tipične za španjolsku vilu i ovo je možda jedan od rijetkih detalja koji odaje počast arhitektonskom nadahnuću doma.

Anthony Barcelo za Carolwood Estates

Kuća se proteže na tri kata, a sve osim jedne spavaće sobe nalaze se na najvišem katu kuće. Ta jedna spavaća soba smještena je na najnižoj razini i otvara se prema dnevnom boravku pretvorenom u sobu za projekcije – korisnom dodatku kada u kući živi filmska zvijezda. Kuća ima i kuhinju na otvorenom, gdje gosti mogu sjediti oko stola za blagovanje i uživati u pogledu na bazen.

Anthony Barcelo za Carolwood Estates

 

I povrh svega, iznad ove spektakularne kuhinje nalazi se studio za snimanje koji je uredio prethodni vlasnik kuće, tekstopisac i producent Freddy Wexler.

Anthony Barcelo za Carolwood Estates

 


 

Izvor: Vogue

Komentari