ORIGINALNIH 34 KVADRATA: odvažne kombinacije boja u malom stanu za najam

U vladavini neutralnih nijansi, prije svega bijele i sive, ugodno iznenađenje je zaviriti u interijer u kojem se događa prava eksplozija boja i geometrijskih oblika. Kako to funkcionira u vrlo skromnoj kvadraturi, pogledajte u nastavku!

 


Dizajnerica Oksana Olejnik potpisuje uređenje modernog malog stana za najam koji zauzima površinu od svega 34 kvadrata. Ovaj jednosobni stan, u kojem je dio za spavanje pregrađen drvenim lamelama, pršti od boja i geometrijskih oblika Bauhaus stila.

Glavna ideja projekta uređenja je bila stvoriti neobičan, svijetao i istovremeno ugodan prostor kojeg su vlasnici namijenili za iznajmljivanje.

Foto: Sergej Morgunov

Uski i dugi prostor podijeljen je u tri funkcionalne zone uz pomoć pregrade od drvenih letvica i police za knjige, zahvaljujući kojima sunčeve zrake osvjetljavaju cijeli stan.

Uz jedan od zidova nalazi se ugradbeni ormar koji je u potpunosti riješio problem skladištenja. U hodniku on djeluje kao ormar, u dnevnom boravku je niša za TV, dok je u kuhinjskom dijelu je ormar iza kojega je skriven hladnjak.

Foto: Sergej Morgunov

Unatoč maloj površini stana, dizajnerica je uspjela stvoriti odvojen kutak za spavanje s velikim krevetom i radnim prostorom. Niska prozorska daska koristi se kao noćni ormarić i ugodno mjesto za opuštanje uz prozor koji gleda na grad.

Foto: Sergej Morgunov

Odabirom sheme intenzivnih, vedrih boja, dizajnerica je htjela pokazati da nisu samo svijetle nijanse te koje vizualno povećavaju prostor. Stan se može činiti većim i zbog jarkih boja boja, a crna je dala interijeru grafiku i dinamiku.

Foto: Sergej Morgunov
Komentari