VELIKO PLAVETNILO U MODERNOM STANU: smirujući i profinjeni tonovi plave po želji mladog para

Plava je omiljena boja u interijerima pa je inspiracija svim njezinim nijansama uvijek dobrodošla. Mi vam nudimo trosobni stan – pogledajte kako se plava snašla u svakoj od prostorija

 

 

Nekoliko nijansi plave definira i stvara umirujuću, vedru i profinjenu atmosferu u trosobnom, moderno uređenom stanu u Pragu. Svim prostorijama poveznica je, pored drvenih površina i modernog dizajna, plava boja. No, plava na dobar način funkcionira u prostoru budući da je dizajnerski studio Design My Deer, koji potpisuje projekt uređenja, koristio različite nijanse.

Foto: Ayuko Studio

Dodatni razlog uspješnom uključivanju plave jest neutralna svijetla podloga u bijelim i bež tonovima, koja je spriječila zagušivanje prostora kao i zasićenje plavom. Ovako se efekt stilske povezanosti svih prostorija, kao i unošenja smirene i profinjene atmosfere plavom bojom uspješno ostvario.

Foto: Ayuko Studio

Ulazni hodnik u interijeru ukupne površine 80 kvadrata već nagovješćuje plavu, i to u svome nježnom i lepršavom izdanju jednog svijetlog tona, te se nastavlja u kuhinji koja je zasebna prostorija, zatim dnevnom boravku u kojem je i kutak za blagovanje, spavaćoj i radnoj sobi te kupaonici.

 

Foto: Ayuko Studio

Plava boja bila je želja vlasnika, mladoga para koji je želio moderan i jednostavan interijer koji odiše atmosferom doma i lijepim detaljima. Gotovo sve prostorije prati, osim plave i drveta, koloristički akcent u toploj žutoj boji.

 

Foto: Ayuko Studio

“Zatvorena” kuhinja također je bila želja vlasnika, jer bi spajanje s dnevnim boravkom iziskivalo dodatne radove a samim tim i radove. Ovako je poštivan prvobitni tlocrt.

 

 

Komentari