Moderna vikendica u blizini Vranskog jezera: pogledajte kako je Mia uredila kuću na selu

U mjestu Radašinovci, uz park prirode Vransko jezero Mia Krpina i njezin suprug sagradili su savršenu vikend oazu u kojoj se opuštaju u prirodi, miru i tišini. Zavirite u njihovu prekrasnu kuću na selu!

 


Prekrasan krajolik dalmatinskog zaleđa te sve ono što, pored prirodnih ljepota nudi – mir, tišinu i svježi zrak bio je glavni motiv da Mia Krpina sa suprugom krene u avanturu izgradnje kuće, koja bi služila kao vikendica i ljetna oaza za njih i njihovo dvoje djece. Kuća se nalazi u selu Radašinovci koje je u sklopu parka prirode Vransko jezero i zauzima površinu 100 četvornih metara.

 

Foto: @miakrpina / Instagram

Uz kuću se nalazi i ljetna kuhinja s kupaonicom i vanjskom blagovaonicom od 20 četvornih metara te veliki adut – bazen. Za izgradnju kuće i okućnice bilo je potrebno nešto manje od dvije godine, no vlasnici napominju kako priča o uređenju nije još završena.

Foto: @miakrpina / Instagram

“U planu nam je dodatno srediti eksterijer, a i u interijer namjeravamo dodati još neke detalje kako bi svježina i udobnost još više došle do izražaja”, kaže Mia koja fotografije kuće redovito objavljuje na Instagram profilu @miakrpina.

Foto: @miakrpina / Instagram

Interijer se sastoji od otvorenog dnevnog prostora s kuhinjom, blagovaonicom te boravkom, zatim spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama i jednim gostinjskim toaletom te sve odiše jednostavnošću, elegancijom i pročišćenim dizajnom. Zadivljujuće je kako se ovaj moderni interijer savršeno uklapa u okoliš, kombinaciju zelenila i kamena, što se najviše postiglo odabirom boja koje odgovaraju kako kaže vlasnica ‘seoskom okruženju’.

Za to je zaslužna ponajviše Mia, dok je suprug bio tehnička podrška u svemu te sudjelovao u samom konceptu izgleda kuće.

Foto: @miakrpina / Instagram

“Što se arhitekture kuće tiče, suprug i ja smo u potpunosti sami osmislili raspored prostorija i njihove dimenzije, a glavni cilj je bio stvaranje prostranih i prozračnih prostorija bez suvišnih hodnika, pregrada i zidova. Željeli smo dobiti otvoren prostor za uživanje i opuštanje s predivnim pogledom na prirodu. Htjela sam da se nakon doručka u tri koraka mogu ubaciti u bazen, a večeri provoditi uz vino i vatricu na vanjskoj garnituri”, ističe Mia.

Foto: @miakrpina / Instagram

A upravo je garnitura jedna od posebnosti eksterijera, koja je bila zajednički ‘uradi sam’ projekt vlasnika.

“Najprije smo napravili armiranu temeljnu ploču na koju smo postavili okvir garniture od betonskih blokova. Unutrašnjost smo ispunili raznim materijalom na koji smo izveli armiranu betonsku ploču. Vanjsku površinu smo izravnali žbukom, a kao završni sloj nanesena je silikatna fasadna boja. Ispod sjedećih jastuka ugradili smo led rasvjetu, a sjedeća mjesta u kutovima pretvorili u dodatna mjesta za odlaganje hrane i pića, pošto su kutovi uvijek nezgodni za sjedenje”, objašnjava proces izrade sjedeće garniture Mia. Dodatno funkcionalnom i atraktivnom garnituru čini ložište koje je ujedno i stol, a koje su vlasnici također sami napravili.

Foto: @miakrpina / Instagram

Koncept uređenja odlikuje i miješanje različitih stilova, materijala i tekstura, što baš i nije tako jednostavno jer je teško pronaći pravu mjeru, da sve izgleda usklađeno. Tajna je, između ostaloga, i u neutralnoj bazi (no bez sive!) na koju su dodavani akcenti u plavoj i crvenoj, dok su drvene površine oplemenile prostor i donijele mu toplinu i ugodu. Za eleganciju je pak Mia odabrala zlatne akcente.

 

Foto: @miakrpina / Instagram

“Volim razne stilove pa se nisam ograničavala samo jednim. Biram komade koji me privuku na prvu, one za koje osjetim da tu pripadaju. Ništa u kući nije sivo, baš iz razloga jer sam primijetila da je to boja koja se najčešće upotrebljava u modernim interijerima. Koristila sam tople boje jer sam htjela postići ‘osunčanost’ interijera”, kaže Mia te dodaje kako je materijale prisutne u kući – kamen, mramor, bambus, jutu i drvo uz dodatak zelenila koristila kako bi interijeru dali svježinu.

Foto: @miakrpina / Instagram

“Iako je interijer moderan, ti prirodni materijali spojili su ga s vanjskim okruženjem koje dolazi do izražaja zahvaljujući velikim staklenim stijenama”, ističe Mia prema čijim zamislima je po mjeri napravljen gotovo sav namještaj. Posebnim se najviše čine ormari u spavaćoj sobi jer se nalaze iza kreveta, skriveni iza dijela prividnog uzglavlja.

Foto: @miakrpina / Instagram

Tijekom uređenja vikendice Mia je shvatila da je dizajn njezina velika ljubav kojoj bi se željela posvetiti, tako da se krenula obrazovati za dizajnericu interijera.

“Veselim se budućnosti, novom znanju i projektima”, kaže za kraj Mia.

 

 

 

Komentari