Staro potkrovlje doživjelo je modernizaciju, ali i zadržalo izvorne arhitektonske elemente

Adaptacija stana površine 65 m2 koji se nalazi na najvišem katu povijesne zgrade u četvrti Ensanche u Bilbau, poštovala je arhitekturu građevine. Glavni adut stana nedvojbeno je njegov visoki drveni strop.


 

Velika prednost ovog penthousea u Španjolskoj je njegova lokacija u središnjoj ulici u Bilbau i obilje svjetla koje ulazi kroz brojne prozore kada je sunčano.

Njegov kosi strop i raspored 70 m2 na uskom, izduženom tlocrtu bili su pravi izazov kada je u pitanju raspodjela i iskorištavanje prednosti ovog prostora.

Foto: Amador Toril

Zahvaljujući dizajnericama Raquel González i Katrin Subinas iz studija za dizajn interijera Subinas Dueñas izvukao se maksimum te je stvoren funkcionalan, ugodan i originalan prostor s visokom dozom stila.

Foto: Amador Toril

Vlasnici su tražili potpunu promjenu izvornog prostora u kući kako bi se postigao otvoreni koncept dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje te dobila dodatna sobu koja bi se koristila kao ured i gostinjska soba, zatim veliku kupaonicu i udobnu i prostranu glavnu spavaću sobu.

Poštujući prostorne vrijednosti stana, sadašnji prostor je dizajniran i prilagođen potrebama njegovih vlasnika.

Foto: Amador Toril

Njegov novi raspored temelji se na uređenju prostora prema aktivnostima koje dolaze s ulice te odvajanju dnevnih i noćnih prostora. Na taj način, glavni dnevni prostor, dnevni boravak i blagovaonica s kuhinjom, smješten je premabučnijoj ulici koja ima jugozapadnu orijentaciju i znatno je toplija i ima više sunca.

Foto: Amador Toril

Što se tiče uređenja stana, projektiran je u  modernom stilu, u svijetlim tonovima i ravnim, pročišćenim linija koji su u kontrastu s drvenim stropom. Budući da su vlasnici željeli očuvati prirodni ton drva grede, slična paleta boja odabrana je za projekt uređenja koji je višestruko povećao toplinu i ugodu cijelog stana.

Foto: Amador Toril

Bijelo lakirana stolarija na zidovima pristaje uz laminat od svijetlog drva na podu. Općenito, paleta boja odabrana za projekt uređenja interijera temelji se na bijelim, bež i neutralnim tonovima, u kombinaciji s drvenim elementima i dodirima crne.

Foto: Amador Toril
Komentari