PRVI STAN MLADOG PARA: idejno rješenje interijera u urbanoj vili nadomak Zagreba

Studio Mirjana Mikulec potpisuje prijedlog uređenja dijela četverosobnog stana – dnevne zone, kupaonice i hodnika. Riječ je o prvom zajedničkom stanu mladog para u koji će useliti nakon kompletnog uređenja

 

 

Mladi par obratio se studiju Mirjana Mikulec interijeri za pomoć oko koncepta uređenja dijela njihova prvog zajedničkog doma, urbane vile s tri stana, koja je u izgradnji. Zahtjev za prijedlogom uređenja odnosio se na veći dio  četverosobnog stana – boravak, kuhinju i blagovanje koje su objedinjene u jednu zajedničku zonu te hodnik i kupaonicu. Kako je stan čija je površina 80 četvornih metara, još u izgradnji, postojala je mogućnost biranja podnih i zidnih obloga u kupaonici, kao i sanitarija, pa su se vlasnici odlučili da i ova prostorija uđe u projekt idejnog rješenja.

Idejno rješenje / Projekt Mirjana Mikulec interijeri

 

Problem male dnevne zone

Klijenti oko stila uređenja nisu imali previše zahtjeva, osim što je vlasnica istaknula kako voli oblik heksagona te bi htjela da se nalazi i njezinom novom domu. Stoga su dizajneri predložili keramičke pločice na kuhinjskom zidu i podu kupaonice u obliku heksagona, koji je u posljednje vrijeme u trendu. Tako su u kuhinjskom prostoru zeleno-zlatne heksagonske pločice postale glavni stilski akcent, a u kupaonici su to pločice s uzorkom drveta koje stvaraju dojam da je riječ o brodskom podu.

Dodatni zahtjev bilo je stvaranje dojma prostornosti u dnevnoj zoni koja ne obiluje kvadratima a trebalo je u nju smjestiti sve zadane elemente da bi bila funkcionalna.

Idejno rješenje / Projekt Mirjana Mikulec interijeri

Mijenjanje oblika kuhinje

Arhitekti su predložili da stoga kuhinja postane linearna, jer je L oblik zauzimao puno prostora te nije dopuštao smještanje blagovaonskog stoga u taj dio prostorije. Skraćivanjem kuhinje stol i stolice uspjeli su stati, te se time i izbjeglo da blagovaonica bude na prolazu. Rezultat je prohodnija i prozračnija dnevna zona, u kojoj su vizualno odijeljene cjeline kuhinje, blagovanja i boravka. Kako bi se bolje iskoristio dio u boravku, predložena je kutna garnitura za sjedenje uz dodatak naslonjača koji je udoban, ali ne zauzima previše prostora.

Za akcentni tv zid dane su dvije varijante – s tapetama i opekom a na vlasnicima je da odaberu onu koja im se više sviđa. Zamišljeno je da se namještaj u dnevnoj zoni (kuhinjski ormarići i regal) te hodniku kao i kupaonici radi po mjeri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari