SUPER KONTRAST: profinjeni ružičasti tonovi u sirovom industrijskom okruženju

Kontrasti ponekad znaju biti odviše napadni, ali, u većini slučajeva, ako vješto balansirate sve elemente, mogu polučiti sjajan rezultat, baš kao što je to na primjeru trosobnog stana za mladu poslovnu ženu

 

 


Vlasnica stana, mlada poslovna žena, za uređenje svoga prvog stana angažirala je dizajnericu Annu Pokazanijevu iz studija In My Box koja je stvorila hrabar i neočekivan interijer, kombinirajući stil američkih loftova, klasike i industrijskih elemenata. Grubi metalni okviri, metalne mreže i uzorci betona mirno koegzistiraju s ružičastim nijansama, kićenim lusterima i baršunom.

3D vizualizacija: In My Box Studio

Stan površine 63 kvadrata nalazi se u staroj zgradi i novoj vlasnici nije se sviđao njegov raspored pa je prilikom uređenja promijenjen i tlocrt. Od dvosobnog je nastao trosobni stan, što je postignuti promjenom veličine dnevnog boravka. U njega je odana još jedna, radna soba pregrađivanjem pa ih sada dijele samo vrata. Također, ulazni prostor je micanjem zidova povezan s dnevnim boravkom, čime se stvorio dojam veće kvadrature.

3D vizualizacija: In My Box Studio

U radnu sobu, koja u perspektivi treba postati dječja, ulazi se iz dnevnog boravka. U sobi se nalaze i ugradbeni ormari, što je izvrstan dodatni skladišni prostor. Budući da ormari imaju neutralan i moderan dizajn, mogu ostati i kada to bude dječja soba.

Kuhinja je ostala na istom mjestu, kao i spavaća soba koja je doživjela ipak jednu malu promjenu. U njoj se sada nalazi walk-in ormar. Budući da je male kvadrature, kao i dnevni boravak, kako bi se uštedio dragocjeni prostor, stavljena su klizna staklena vrata. Šank uz prozor služi kao kutak za blagovanje, a u planu je, s vremenom, u dnevnom boravku, ispod tv-a staviti i blagovaonski stol.

Kupaonica, toalet i spavaća soba nalaze se u drugom dijelu stana sa zasebnim hodnikom, što je ovom dijelu interijera dalo dodatnu privatnost i mir.


U uređenju dnevnog boravka korištena je dekorativna betonska žbuka, koja svojom grubom teksturom čini prostor jedinstvenim, no i hladnim i grubim. No zato su topli materijali poput baršuna i nijanse poput ružičaste koje će sve oplemeniti i ublažiti dojam koji ostavlja beton. Za malo više stila, dodane su ukrasne lajsne odnosno štukature te jedan zid u opeci, prebojan bijelom.

3D vizualizacija: In My Box Studio

Isti koncept ponavlja se i u kuhinji i spavaćoj sobi, s jednim toplim dodatkom – drvenim površinama. Dok su u kuhinji to radna ploča i zidna obloga, u spavaćoj sobi je cijeli strop obložen drvetom što je unijeli nevjerojatnu dozu topline i ugode.

3D vizualizacija: In My Box Studio

Interijer je izgrađen na kontrastima i neočekivanim kombinacijama. Na primjer, prostor hodnika je odvojen od dnevnog boravka dubokom tamno sivom bojom duž cijelog perimetra, uključujući strop, kao i pregradom od metalne mreže.

U isto vrijeme, dnevni boravak ima vrlo klasičan izgled sa štukaturama i klasičnim lusterom te elegantnim namještajem. Ovo stvaranje neočekivanih kombinacija, koje uključuje i boje i materijal (primjerice, nježna ružičasta fotelja uz grubi zid), bila je želja vlasnice.

 

Komentari