IZVRSTAN SPOJ: moderan i funkcionalan dizajn u starom stanu s visokim stropovima i velikim prozorima

Veliki četverosobni starograđanski stan u Parizu pretvoren je nakon opsežne adaptacije u moderno i funkcionalno obiteljsko gnijezdo koje donosi dašak klasike i bezvremenskog dizajna

 

 

 

Francuski dizajnerski studio Mon Concept Habitation stoji iza novog izgleda četverosobnog stana u Parizu. Stan su novi vlasnici, obitelj s dvoje djece, zatekli u derutnom stanju. Instalacije i podne obloge nisu godinama, kao ni kuhinja i kupaonica obnavljane, tako da je prije namještanja bila potrebna temeljita renovacija.

Foto: Mon Concept Habitation

Obnova je uključivala i promjene u rasporedu, kako bi se stvorio funkcionalan prostor koji odgovara načinu života i svim potrebama mlade obitelji. Tako je kupaonica zauzela mjesto stare kuhinje, a sadašnja je kuhinja preseljena u prostoriju u kojoj su prije bile blagovaonica i dnevni boravak.

Budući da je ta prostorija bila prilično velika, uključivanje kuhinje nije ugrozilo normalno kretanje kao ni boravak u njoj.

Foto: Mon Concept Habitation

Kupaonica je sada na većoj površini te ima vanjski otvor, što dosadašnja kupaonica nije imala. Promjene u tlocrtu uključile su i rušenje jednog zida, koji je dijelio glavnu spavaću sobu od tzv. male djevojačke sobe.

Novi zid se sada pomaknuo prema većoj sobi, kao bi druga prostorija dobila nekoliko kvadrata koji su joj bili potrebni da stanu svi sadržaji jedne dječje sobe.

Foto: Mon Concept Habitation

Visoki stropovi omogućili su poigravanje tamnijim bojama u interijeru – crnom, plavom i zelenom koje su postale efektni stilski akcenti u svakoj prostoriji. Većina namještaja rađena je po mjeri – od kuhinje, preko polica i ugradbenih ormara u boravku pa sve do garderobnih ormara u spavaćim sobama.

Također, visoki stropovi i ovakav namještaj donijeli su velike ormare u koje je moguće pohraniti odjeću i ostale stvari.

 

Foto: Mon Concept Habitation

U dnevnom boravku ormari jednostavnog dizajna pomogli su sakriti cijevi od grijanja ali i omogući isticanje starog kamina.

Foto: Mon Concept Habitation

Vješto balansiranje bojama kao i namještaj po mjeri stvorili su elegantan interijer u kojem su funkcionalni i stilski elementi izvrsno spajaju.

 

 

Komentari