Tamne nijanse dale su šarm i karakter staroj kući i pretvorile je u moderan dom

Zelena i dalje vlada u uređenju interijera. Savršeno funkcionira u svakom stilu, u što se možete uvjeriti na primjeru ove katnice u unutrašnjosti Engleske, insprirane skandinavskim i cottage stilom, gdje su joj dodane i neke druge tamne nijanse.

 


Boje su temeljni segment u uređenju nekog prostora. Često i uređenje kreće od njih jer imamo baš određenu boju koju želimo vidjeti u svome domu, a dizajn nam je u drugome planu. Bez obzira što nam je prioritet, na izbor boja uvijek treba obratiti pažnju.

Na njega, osim naših osobnih preferencija utječe i položaj i veličina prostora te dotok prirodne svjetlosti, kao i namjena prostorije. Sve to treba imati u vidu kada se biraju boje za životni prostor.

Foto: JJ Media

K tome, boje uvelike utječu na naše raspoloženje i općenito ugođaj u prostoru. Stoga je zelena uvijek rado viđena u interijerima jer donosi osvježenje, dašak prirode i smirujući ugođaj. Ona je uvijek u trendu, samo se svakih par sezona mijenjaju nijanse koje su ‘in’.

Trenutno su to tamno zelena, poznata i kao šumsko zelena i smaragdno zelena, zatim kadulja zelena – nježna i profinjena pastelna nijansa te petrolej zelena. Sve te nijanse prisutne su u ovoj katnici u unutrašnjosti Engleske.

Zelenoj treba prirodati i sivu, koja je univerzalni klasik i može stvarati različite dojmove – od profinjenosti, preko decentnosti pa do topline i mekoće.

Foto: JJ Media

Tamne boje (pored zelene i sive odnosno antracit siva to su crna i plava) su vrlo popularne u interijerima, tako da zbog odabira zelene i antracit sive ovaj interijer od 120 četvornih metara izgleda još atraktivnije i ljepše.

Zelena i antracit siva se nalaze u svim prostorijima, no nisu zagušile prostor s obzirom da je baza neutralna i svijetla. Dio zidova obojan je u bijelu, a podovi su od svijetlo sivog laminata što daje mogućnost da se unesu intenzivnije i tamnije boje, kao i jači uzorci.

Foto: JJ Media

Riječ je o kući staroj skoro 100 godina, koja se adaptacijom modernizirala u suvremen i funkcionalan dom. Rušenjem zidova i spajanjem prostorija dobila se velika centralna prostorija, dnevna zona open space koncepta s izlaskom na vrt.

Kako je prostor proširen, tako se iz dnevne zone vidi i prednji dio kuće. Ostatak prostora čine dvije spavaće sobe te hodnik, kupaonica i gostinjski toalet.

Foto: JJ Media

Interijer je uređen kao kombinacija skandinavskog, mid-century i cottage stila, što je stvorilo slojevitost i dalo karakter i šarm prostoru. Drveni elementi kao i drugi prirodni materijali poput krzna i pamuka dali su potrebnu toplinu prostoru kao i atmosferu doma.

Foto: JJ Media
Komentari