Stilski raj u 35 kvadrata: fantastičan mali stan u potkrovlju

Vodimo vas u dražestan mali stan u potkrovlju jedne stare zgrade u Göteborgu. U svega 35 četvornih metara osmišljen je funkcionalan i estetski dorađen interijer, a problem spavanja riješen je smještanjem kreveta u nišu.

 

 

U prošlosti se na tavanima pohranjivalo sve ono staro i nepotrebno, a danas se ta površina ispod krova često koristi kao jedinstven stambeni prostor. Štoviše, cijena takvih domova zna biti i viša od cijene “običnih” stanova koji imaju standardnu visinu stropa. Ovaj puta vam predstavljamo jedan takav primjer interijera kod kosinama. Riječ je o malom, ali elegantnom stanu od svega 35 četvornih metara koji se nalazi u Göteborgu. Interijer ima otvoreni koncept u kojem se nalazi pored kuhinje, boravka i blagovanja još i spavaći dio uvučen u nišu.

 

 

Posebnost interijera je i ulaznom prostoru koji je jedan nivo niže od stana te se do centralne prostorije dolazi stepenicama. Zahvaljujući zidu koji je djelomično u staklu, u ulazni dio dopire prirodna svjetlost, pa je tako riješen problem zamračenog prostora koji je hodnik činio još skučenijim nego što jest.

Iako je u pokrovlju, stan ima dosta prirodne svjetlosti zbog velike visine stropa u nekim dijelovima te nekoliko velikih krovnih prozora, a svjetlost je unesena odabirom svijetle neutralne osnove – biranjem bijele, bež i sive.

 

Skladišni i garderobni prostor je riješen ugradbenim ormarima i ladicama, a kupaonica je od ostatka prostora, kako vrata otvaranjem ne bi zauzimala dragocjeni prostor, odijeljen kliznim vratima.

Kuhinja je, kao i spavaći dio uvučena u nišu i od dnevnog boravka odijeljena šankom koji ujedno služi i kao dio za blagovanje.

 

Izvor: Bjurfors.se