IDEMO U VERONU: pogledajte kako je polaznica škole Mirjane Mikulec uredila stan za najam

Vodimo vas u Veronu gdje će nam stilistica interijera Nives Cesar pokazati stan koji je nedavno uredila. Nives je završila školu za dizajn Mirjane Mikulec što ovo putovanje čini još zanimljivijim.

 


Stan koji vam predstavljamo nalazi se u blizini centra Verone, ima 90 kvadrata i podijeljen je u dvije cjeline – dnevni boravak s kuhinjom i spavaći dio koji je odvojen hodnikom. Njegovo uređenje potpisuje stilistica interijera Nives Cesar, bivša polaznica škole za dizajn Mirjane Mikulec.

Iako je riječ o stanu za najam, Nives je birala dizajnerske komade namještaja i rasvjetu kao i luksuzne materijale za dio namještaja po mjeri.

“Pri uređenju sam se vodila time da se čim više maknem od nekog mog stila uređenja koji je industrijski. Bilo mi je bitno da se zadrži toplina u stanu i tko god ovdje bude boravio da se osjeća ugodno”, otkrila nam je Nives.

INDIZAJN / FOTO: DARKO MIHALIĆ

ZELENI KUHINJSKI OTOK

Izgled dnevnog dijela stana ovog stana za najam odredio je element koji je za Nives bio neizostavan pri uređenju i oko njega je zapravo gradila cijelu priču. Riječ je o kuhinjskom otoku prekrasne zelene nijanse.

‘Krenula sam od otoka za kojeg sam znala da će biti zelene boje. S njim sam kombinirala tamnu oblogu drveta. Odlučila sam da kuhinja nema gornje elemente budući da je po sredini kuhinje stup a to bi zatvorilo cijelu kuhinju. S lijeve strane je zid na koji se smjestio ormar za kuhinjske uređaje koji se proteže u dnevni boravak. Za blagovaonicu sam koristila mramornu ploču kao i u kuhinji tako da sam povezala ta dva dijela, a dnevnu sobu sam istaknula bojom”, objašnjava Nives Cesar.

INDIZAJN / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Upravo zahvaljujući bojama, dnevni boravak je vizualno odvojen od kuhinjskog i blagovaonskog dijela. U drugom dijelu stana nalaze se radna i spavaća soba. I ovdje je Nives provukla zelenu boju, ali ovaj puta u kombinaciji sa sivom.

INDIZAJN / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Obje kupaonice su suvremenog izgleda, ali ističe se ona uz spavaću sobu i to zbog zanimljive keramike i tamnih elemenata.

INDIZAJN / FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

POSEBNA PAŽNJA POSVEĆENA RASVJETI

“Zanimljivost u ovom stanu su nevidljiva vrata koja su sa ove kuhinjske strane prekrivena tapetom, a iz unutarnjeg dijela su obložena oblogom kao zid. Najdraži detalj u stanu mi je rasvjeta, poigrala sam se s njom i stvorila različite ugođaje, ovisno o dobu dana odnosno noći. Kad sam birala rasvjetu vodila sam se time da bih htjela da bude minimalna, da nije prekičasta i da nema puno detalja na sebi”, kaže za kraj Nives, ne skrivajući svoje zadovoljstvo finalnim izgledom interijera.

INDIZAJN / FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

 Pogledajte stan detaljnije u video prilogu!

 

Komentari