JEDNOSTAVNO I ELEGANTNO: uređenje spavaće sobe za goste u svega nekoliko dana

Tim Mirjane Mikulec dobio je zadatak uređenja gostinjske spavaće sobe u što je moguće kraćem roku. Olakšavajuća okolnost je bila što prostorija ima jako dobru bazu, pa je trebalo samo pronaći namještaj i detalje.

 


Klijenti su željeli da spavaća soba koju su namijenili za goste bude brzo namještena, pa je dizajnerica Mirjana Mikulec sa svojim timom u Lesnini potražila komade koje imaju spremne na lageru.

No, prije toga trebalo je napraviti neke korake, a prvi je bio izrada tlocrta. Soba ima gotovo 20 kvadrata što je bilo sasvim dovoljno za sve potrebne elemente.

“Klijenti nisu imali puno zahtjeva, ali želja im je bila da je krevet u dimenzijama 180×200 cm što nije predstavljalo problem. Osim kreveta, od većih komada namještaja bio je potreban samo ormar. Osim toga, željeli su zadržati postojeću rasvjetu, ali i sliku koja se trenutačno nalazi u drugoj sobi”, objašnjava dizajnerica.

Uređenje sobe je bilo prilagođeno bazi. Budući da su dizajneričin tim dočekali tamni podovi birao se namještaj u sivim nijansama, a s obzirom na zidove bogato ukrašene štukaturama, kako bi se stilski uskladili s novim elementima, birani su oni klasičnog, ali luksuznog izgleda.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 

Ormar je kao i krevet u sivoj boji i s diskretnim uzorkom. Zbog svoje veličine ormar je osigurao dovoljno prostora za skladištenje, a ogledalo na središnjoj fronti osim što je funkcionalno, sobu vizualno čini većom i svjetlijom.

“Krevet je svakako bio najvažniji element ovog uređenja. Birali smo boxspring model koji je  zbog svojih dimenzija i visine prostran i udoban, a ima i prostor za skladištenje kojeg nikad nije dosta. Slika koju su klijenti poželjeli jako se dobro uklopila u ovo uređenje i paletu boja, a rozi detalj osvježio je cjelokupni dojam”, otkriva Mirjana Mikulec.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

S obzirom na kvadraturu sobe bilo je mjesta i za kutak za čitanje koji je smješten odmah ispod zanimljive slike i između dva prozora pa je time osigurano i dovoljno prirodnog svjetla.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

 

 

 

Komentari