Dva hodnika, dvije različite i sjajne stilske priče by Mirjana Mikulec

Ulazni prostor uvod je u ostatak stana. U njemu je potrebno smjestiti jakne, torbe, cipele, razne izvode, a ujedno dobiti ugodan prostor koji nas dočekuje na samom ulazu u stan. Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec osmislio dvije različite stilske priče u dva hodnika

 

 

Na primjeru dvaju ulaznih prostora čiji izgled potpisuje dizajnerica Mirjana Mikulec pokazat ćemo vam kako i ovaj dio stana možete pretvoriti u funkcionalan i estetski ugodan dio interijera. Prostori su uređeni tako da budu odraz ostatka stana i da nimalo ne zaostaju za cjelokupnim uređenjem.

 

PRVI: MODERAN, JEDNOSTAVAN I S PUNO SKLADIŠNOG PROSTORA

Prvi ulazni prostor s hodnikom zauzima 9 kvadrata stana u obiteljskom stanu u novogradnji. Budući da je hodnik nepravilnog izduženog oblika, najbolje rješenje bilo je namještaj po mjeri. S njime se puno toga postiglo, kako u funkcionalnom, tako i estetskom pogledu.

“S obzirom na tlocrt, nismo teško došli do rješenja za uređenje. U nišu smo ugradili ormar, prostor pored vrata s izvodima i revizijama također smo sakrili  namještajem po mjeri koji su osigurali dovoljno mjesta za spremanje. Kako bismo vizualno proširili ulaz, koristili smo se ogledalima, koja ujedno imaju i praktičnu namjenu te stvaraju lijepu stilsku igru u prostoru”, opisuje prostorni koncept ovog modernog i jednostavno uređenog hodnika.

U video prilogu pogledajte koji su materijali korišteni za ugradbene ormare!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

DRUGI: ELEGANTAN I NADAHNUT KLASIKOM

Ovaj ulazni prostor s hodnikom prostire se na više od 8 kvadrata, L je oblika, širok tek 1 i pol metar. Na samom ulazu iza vrata jedini je prostor gdje se mogao smjestiti ormar. Na drugu stranu postavljen je elegantni konzolni stolić s pločom od laminama koja se može iskoristiti za odlaganje sitnica.

“Kako se klasika djelomično proteže i ostatkom stana, u ulazni prostor i hodnik klasične elemente unijeli smo štukaturama i otmjenom zelenom bojom zida. Upravo su štukature i jaka boja jednostavan način za naglašavanje željenog stila. Ako se uz to odlučite na kombinaciju s tamnim ogledalom na frontama, prostor će dobiti profinjen izgled”, savjetuje dizajnerica.

Praktični element – veliko ogledalo s naglašenim zlatnim okvirom postao je, uz štukature, noseći stilski akcent u ovom hodniku. Detaljniji koncept nastanka ovoga hodnika, kao i kako je riješena rasvjeta također možete pogledati u video prilogu!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

 

 

Komentari