Igra bojama i oblicima na zidu: uređenje radne sobe u mladenačkom stilu

Kada želite razbiti monotoniju u prostoru ili pak istaknuti neki dio prostorije, obojajte zid u neobičnu boju ili dodajte novu boju na postojeću pozadinu i to u obliku nekog geometrijskog tijela. Mi smo se ovaj puta odlučili za krug – i nismo požalili

 

 

Veći interijeri ili kuće nerijetko imaju prostoriju koja služi kao odlagalište svih potrebnih i nepotrebnih stvari. Kada jednostavno ne znamo gdje bismo sa stvarima koje trenutno ne koristimo, odlažemo ih u podrum, garažu, tavan, prostor pod stepenicama ili pak u neku slobodnu sobu koja nema definiranu namjenu.

Većina predmeta koje tamo odlažemo ustvari nam i ne treba, no odugovlačimo sa sortiranjem i(li) bacanjem u smeće sve do jednog trenutka. Taj trenutak za mladu je obitelj iz Zagreba bio kada se ukazala potreba za radnim prostorom. Vlasnik je trebao radni kutak kod kuće, a kako nemaju gostinjsku sobu, prostor od 10 četvornih metara poslužio je i i za tu namjenu.

Uz radni stol, stolac, printer i policu, mjesta se našlo i za sofu koja razvlačenjem postaje ležaj. Soba je uređena tako da je mogu koristiti oboje supružnika, ali i ugostiti svoje prijatelje i obitelj koji odluče prenoćiti kod njih.

Radno-gostinjska soba uređena je u skandinavskom stilu, dominiraju sivi i bež tonovi, a posebnu draž dala je boja na zidovima. Dizajnerica Mirjana Mikulec odlučila se poigrati geometrijom na zidu, te je na bijelo obojen zid dodala petrolej plavu i smjestila je unutar kruga. Dio drugoga zida sa spuštenim krovom, pobojan je sivu nijansu kako bi se kosina još više istaknula i dobila na atraktivnosti.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari