Blagdani sa stilom: dvije super ideje za dekoriranje uskršnjeg stola

Svečani stol uvijek je centralno mjesto kada su blagdani u pitanju, stoga je bitno posvetiti pažnju i njegovom izgledu i dekoriranju. U tome slijedite prije svega svoje želje i ukus, a kako bi vas dodatno inspirirali, nudimo vam i dva svoja prijedloga…

 

Za vrijeme blagdana, dnevna zona ili točnije prostor blagovaonice je uvijek središte zbivanja – tamo se družimo sa svojim najmilijima – obitelji i prijateljima uz hranu i piće. Smijemo se, prisjećajući se nostalgično anegdota i epizoda iz svoje prošlost, pričamo o aktualnim zbivanjima, planovima, postignućima… Toj posebnoj, svečanoj ali ujedno i spontanoj atmosferi koja vlada za blagdanskom trpezom uvelike doprinosi i ono što se nalazi na njoj – i to ne samo hrana, nego i stil uređenja. Odabir tanjura i pribora za jelo, zdjela i tacni kao i boja, uzoraka i dekoracija itekako doprinose željenoj atmosferi.

Stoga dio priprema za blagdane svakako mora uključivati i dekoriranje stola jer svatko voli blagovati sa stilom – to mu stvara veću dozu ugode i osjećaj da Uskrs ili bilo koji drugi blagdan, rođendan ili proslava nije običan dan. Za posebne dane potrebno je i  dodatno potruditi se oko vizualnog dojma koji ostavlja naš životni prostor. No, odakle krenuti?

‘Kao i sve drugo u interijeru, stil dekoriranja stola dobro je prilagoditi sebi, svom ukusu i stilu. Stolovi kao i ostatak doma mogu biti u bilo kojem stilu uređenja. No, kada su uskršnji blagdani u pitanju, odabir ipak pada na klasiku i nježne pastelna proljetne boje’, savjetuje dizajnerica Mirjana Mikulec. U video prilogu možete vidjeti dva prijedloga za uređenje uskršnjeg stola koje je osmislila poznata dizajnerica. Jedna varijanta je spontanija i šarena – prava mladenačka, a druga klasičnija.

Više o tome koji su materijali, boje i ukrasi korišteni kao i cjelokupnom dojmu možete saznati u video prilogu!

 

 

Komentari