DIY DEKORACIJE U KUĆI NA SELU: pogledajte kako je Mia uredila svoj dom za blagdane

Mia i suprug svoju kuću na selu tijekom ljetne sezone iznajmljuju, dok su hladniji mjeseci za uživanje i odmor njihove obitelji. Pogledajte kako njihova moderna vikendica izgleda za vrijeme božićnih blagdana!

 


U selu Radašinovcu u zadarskom zaleđu, uz sam park prirode Vransko jezero nalazi se moderna kuća za odmor, Villa Nebesi. Njezini vlasnici, bračni par Krpina, sami su je uređivali, no supruga Mia ipak je imala glavnu riječ. Cilj je bio napraviti modernu kuću za odmor s bazenom, koju bi se u ljetnim mjesecima davala u najam, a u zimskim bi je koristila obitelj.

“Vila radi tijekom cijele ljetne sezone, a zimi na red dođemo moja obitelj i ja. Kuća je na selu i jako nam odgovara priroda kojom smo ovdje okruženi, mir i svjež zrak, a djeca imaju veliko dvoriše i vlastiti dječji park. Često ovdje volimo boraviti, a za blagdane nam nema dražeg mjesta”, ističe Mia.

Foto: Privatni arhiv

Budući da je Mia u međuvremenu toliko zavoljela interijere te se odlučila profesionalno baviti njihovim uređenjem, zanimalo nas je kako Villa Nebesi izgleda u vrijeme blagdana.

Naime, svakom dizajneru i ljubitelju interijera i dekoracija blagdani su pravi izazov kojem ne može odoljeti. Tako je i kod Mije, čije dekoracije prate moderan i jednostavan stil uređenja kuće, uvelike inspiriran minimalizmom. Takve su uglavnom i dekoracije, koje je Mia mahom sama izradila – do onih za drvce, božićnih aranžmana pa do police.

Foto: Privatni arhiv

“Jako volim prirodne jelke i dekoracije od prirodnih zelenih grančica. Uz njih vam trebaju još lampice i par svijeća i već ste cijeli u božićnom raspoloženju!”, otkriva Mia koja je ove godine svoju jelku, odlučila ukrasiti s puno lampica i jednostavnim visećim ukrasima od perlica i stakla, bez ijedne klasične kuglice. Iako vrlo decentno ukrašena, jelka dominira ovim dijelom kuće.

Foto: Privatni arhiv

Mia nam je otkrila kako je dobar dio ovih ukrasa napravila sama.

“Prenamijenila sam par ukrasnih traka i lanaca u ukrase koji mijenjaju božićne kuglice. S obzirom na to da sam dizajnerica interijera, uvijek smišljam nove ideje za uljepšavanje svojih prostora. Jako puno toga radim sama, obožavam DIY projekte”, kaže Mia.

Foto: Privatni arhiv

Tako je nedavno od siporexa napravila nove police za kuću koje su sada posve također u božićnom ruhu – u svaku od udubina Mia je unijela prigodne elemente. Polica je, pored jelke, najupečatljiviji dio blagdanske dekoracije.

“Nadam se da sam uspjela ovim dekoracijama pokazati i kako se bez kiča može postići elegantan božićni ugođaj. A za one koji vole kič – samo uživajte i ukrasite si svaki kutak. Jer, u ukrašavanju nema pravila, bitno je samo da vam je ugodno i da u miru i veselju dočekate Božić “, poručuje mlada vlasnica IG profila @miakrpina_interiors.

Komentari