Namještaj po mjeri: napokon imate priliku savršeno isplanirati unutrašnjost ormara i komoda

Namještaj po mjeri idealna je opcija za svaki interijer – tako ćete optimalno iskoristiti prostor i u bolje  ostvariti svoje želje. No, ovo je prilika da savršeno organizirate unutarnje ladice, police, vješalice, košare za rublje, odjeću, obuću. Evo kako to možete učiniti uz pomoć tvrtke Elgrad!

 

 

Današnji interijeri oduševljavaju izgledom i zbog namještaja po mjeri. Komode, ormari, cipelari, kreveti, kuhinjski otoci i kupaonički ormarići  ostavljaju nas bez daha ne samo svojim dizajnom nego i dimenzijama koje se savršeno uklapaju u prostor. S namještajem po mjeri imamo više mogućnosti – iskoristiti svaku prostoriju i stvoriti od doma skladnu cjelinu, u kojoj ništa ne mora stršati i izgledati nezgrapno zbog kosina, skučenosti, nepravilnih oblika soba… Nedostatke ćete jednostavno pretvoriti u prednosti! Pored toga, ovako možete ostvariti svoje zamisli u pogledu materijala, boja, dizajna – sve je prilagođeno vama.

A dodatni adut namještaja po mjeri, koji nije vidljiv, ali je itekako bitan jest – njegova unutrašnjost. Segmentiranim cjelinama možemo isplanirati odlaganje odjeće, obuće, posteljine i ostalih stvari tako da nijedan centimetar ne ostane neiskorišten. Raspored koji nude okovi i mehanizmi – rešetkaste košare svih oblika, izvlačne vješalice, unutarnje ladice… jest doista vrijedan divljenja. Kada nam netko pokaže ormar, komodu, kuhinju… uvijek poželimo otvoriti i njegove fronte kako bismo vidjeli na koji je način organizirana unutrašnjost, zar ne? Mi vam nudimo nekoliko praktičnih i tehnološki savršenih ideja – okova i mehanizama iz tvrtke Elgrad!

 

Foto: Elgrad

 

IZVLAČNA RADNA PLOČA

Moderne kuhinje savršen su omjer funkcionalnost i dizajna. Maksimalno su praktične, kako bi nam kretanje, kuhanje i održavanje bilo jednostavnije. Bitno je da nam sve bude nadohvat ruke i da unutrašnjost bude iskorištena. Jedan od super elemenata je ladica za dodatnu radnu ploču u kuhinji, savršen dodatak za kuhinje koje imaju manjak radne površine.

Kada izvučete Top Flex vodilicu, površina ladice automatski klizne na mjesto, a postoji mogućnost da se izvuče samo jedan element, budući da je radna ploča segmentirana na dva dijela, ukupne dužine 81 cm. Ona ima multifunkcionalni karakter – na njoj možete pripremati hranu, blagovati, odlagati pribor i posuđe koje vam treba tijekom kuhanja ili koje čeka na pranje… Nakon upotrebe samo izvlačnu površinu uvučete u unutrašnjost i to je to! Izvana izgleda kao jedna od ladica!

 

Foto.: Elgrad

Podizni okovi poput ovoga gore Free Flap Forte još su jedan mali, ali vrijedan dodatak savršenoj funkcionalnosti kuhinje i sustavu otvaranja fronti prema gore. Moderne kuhinje gotovo da su nezamislive bez njega. Vrlo je praktičan jer tako ne moramo pomicati tijelo prilikom otvaranja, a i idealno rješenje za ormariće koji nisu standardne visine, nego su znatno kraći. Obično takve ormariće s podiznim okovom stavljamo iznad sudopera odnosno perilice kako bi u njega mogli jednostavno stavljati čaše, tanjure, zdjelice…

 

 

NAJUŽI ORMARIĆI KOJE OBOŽAVAMO

Boce i tegle sa začinima obično zauzimaju dragocjeno mjesto u ormarićima koje svakako bolje možemo iskoristiti. Zato postoje uski ormarići s izvlačnim košarama (ispod model Ellite) koji zauzimaju vrlo malo mjesta a savršene su za usku i dugu kartonsku i staklenu ambalažu u kojoj su pohranjene namirnice. Mnogi vlasnici kuhinja imaju i na ovaj sistem klasične donje ormare u koje pohranjuju suđe ili duge visoke ormare do stropa u kojima pohranjuju namirnice koje su na ovaj način lako vidljive i lako dohvatljive.

 

Foto: Elgrad

 

LADICE NOVE GENERACIJE

Sistem ladica u donjim elementima, koji izvana izgledaju kao klasični ormarići, iznimno je zahvalan za spremanje posuđa, ali kombiniranjem više ladica, skrivenih unutar korpusa, moguće je staviti i kutiju za odlaganje pribora za jelo ili jednostavno odijeliti različite vrste posuđa. Ovako doista ormariće možete prilagoditi svojim potrebama te maksimalno iskoristiti prostor.

 

Foto: Elgrad

 

Modeli Nova ProScala unutrašnjih ladica proizvođača Grassa imaju savršena svojstva. Elegantnog su i modernog dizajna, lagano se zatvaraju, bez obzira na težinu sadržaja. Također, imaju minimalnu silu otvaranja. Ukratko, harmoničan sklad otvaranja i zatvaranja što je iznimno bitno budući da ove elemente otvaramo nebrojeno puta dnevno.

I kada ih izvučete, bočne strane izgledaju lijepo i privlačno. I to sve zbog toga što je dizajnu vodilica posvećena velika pažnja!

Ono što osvaja kod nove generacije ladica je njihov napredni način otvaranja uz pomoć različitih ugrađenih mehanizama. Grasso ladice na vašim kuhinjskim i svim drugim ormarićima, komodama kao i unutrašnjosti ormara mogu imati više načina otvaranja i zatvaranja.

Soft-close način zatvaranja i otvaranja ladica s ublaživačem koji pažljivo usporava kretanje ladice i nježno ih privlači unutra. Tipmatic ima mehanički sustav otvaranja s kojim je moguće otvoriti velike ladice bez ručki, s tek laganim dodirom. Sinkronizacijska šipka omogućuje da se akcija pokretanja ravnomjerno rasporedi po cijeloj ladici. Treći mehanizam, Sensomatic, elektromehanički je sustav otvaranja te kombinira sve prednosti otvaranja bez ručki s elegancijom prigušenog zatvaranja.

 

ČUVARI REDA U GARDEROBNIM ORMARIMA

Mnogima je pogled na razrađenu unutrašnjost ormara pravi praznik za oči. Doista, ovako koncipirana garderoba ili ormar je užitak i o ovakvom konceptu pohrane odjeće, obuće i ostalih stvari mnogi sanjaju. Ono najprivlačnije u ovakvim ormarima su “specijalizirane” police i sustavi pohrane – izvlačne vješalice, organizator, košare, ladice, nosači za hlače, kravate, remenje, kutije za čarape, kravate, marame i nakit.

Foto: Elgrad

Upravo to nudi Moka garderobni program koji nudi čak i garderobni lift pomoću kojega možete spustiti odjeću koja je visoko obješena. Tu je i izvlačno ogledalo. Sve to pomaže da se ormar s lakoćom koristi, da bude pregledniji, organiziraniji te da lakše održavate njegovu urednost.

 

Foto.: Elgrad

 

PROMO

Komentari