MAKEOVER SPAVAĆE SOBE: naša kolumnistica Ingrid uvijek ima originalne ideje

Kada ste obožavatelj interijera, onda želite da svaki kutak doma bude pomno osmišljen. Pogledajte kako je svoju spavaću sobu uredila naša stalna kolumnistica, blogerica Ingrid Jančec (@myprettymess).

 


Spavaća soba prostorija je u kojoj provodimo i više vremena nego smo svjesni. U našoj kući nalazi se na takvom mjestu da ju je nemoguće ili ne vidjeti ili proći kroz nju više puta na dan. Naime, prilikom zadnje renovacije spojili smo donji dio stana sa gornjim stanom, kako ja volim reći, “tajnim vratima” iza zastora u walk in ormaru.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Na taj način kada se zaželimo mamine fine kave ili još finije kuhinje više ne trebamo oko kuće do njihovog ulaza već kroz ormare (ovako napisano zvuči smiješno, no u stvarnosti jedna od boljih odluka) skočimo u njihovo stubište.


STILSKI RAJ PORED ČAKOVCA: Ingrid i suprug predivno su osmislili svoj dom

 

FOTO: @MYPRETTYMESS

Kuća je osmišljena kao dva zasebna stana, čak imamo i svako svoje dvorište i u svoja dvorišta ulazimo svako iz druge ulice. Upravo zbog toga svega, bitno mi je da je to prostorija u kojoj se osjećam dobro, koja mi ne samo funkcijski odgovara, već i estetski.


NOVA KUHINJA BLOGERICE INGRID: rabljenu vintage kuhinju zamijenila je novom, po svojoj mjeri

FOTO: @MYPRETTYMESS

Diy krevet

Nedavno sam stari krevet zamijenila novim, drvenim. Primjetili smo na starom prilične tragove korištenja, što i ne čudi jer se radilo o krevetu tapeciranom kožom. Imao je široko uzglavlje i široke stranice. Ovaj put tražila sam jednostavan krevet s tankim uzglavljem i stranicama, također sa spremištem, ali naravno da je čvrst.

Problem je bio što se moja potraga odvijala na početku korone, ono prvo proljeće kada se moralo čekati par mjeseci za, pa ajmo reći, za svaki krevet koji sam odabrala.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Fleksibilna sam prilično i počela sam razmišljati o opcijama koje nisu bile moj prvi izbor. Naravno, svaku od njih promatrala sam s kuta vječitog diy entuzijasta.


NA TERASI BLOGERICE INGRID: sve što ima u kući željela je imati i vani. Evo i rezultata!

 

FOTO: @MYPRETTYMESS

Vitrina s vratima starog dvorca

Osim promjene kreveta i noćnih ormarića htjela sam konačno u spavaću sobu staviti i vitrinu koju mi je suprug napravio. Korpus je bijeli drveni dok su vrata napravljena od pravih ulaznih vrata sa starog dvorca. Nakit, make-up, sve za uređivanje, moje piđame i još neke dekoracije našle su mjesto u njoj.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Vrlo mi je draga i bilo mi je bitno da nadem mjesta za nju. Jedini zid koji je dolazio u obzir je onaj na kojem je prije bilo uzglavlje kreveta.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Godišnja doba kao glavna dekoracija

Uz sva mjerenja došla sam do zaključka da bi u našem slučaju bilo najbolje uzglavlje kreveta staviti ispred prozora. Na taj način imamo mjesta i za vitrinu i za stol za šminkanje, a ulaz u ormare slobodan. Onaj problem dekoracije zida iznad kreveta postaje prošlost.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Svako godišnje doba, svaka promjena vremena…dekoracija su sami za sebe!

FOTO: @MYPRETTYMESS

Prepiljeno uzglavlje kreveta

Krevetu kojeg  sam odabrala (uz ideju promjene uzglavlja) trebalo je prepiliti gornji dio s letvicama. Naravno da smo brže bolje prepilili uzglavlje i “oslobodili” prozor. Ostalo mi je još nazvati svekrvu i pozvati je na druženje uz šivaću mašinu.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Htjela sam navlake za uzglavlje s idejom brze promjene izgleda kreveta. Kupila sam dvije vrste materijala, bijeli debeli pamučni i tamnozeleni baršun. Sve zajedno koštali su me manje od 200kn.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Navlake su se pokazale kao pun pogodak. Osim što ih u 3 minute promijenim zaista mijenjaju izgled čitavog kreveta. Onaj final touch dala je nabrana plahta do poda, također diy.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Različiti noćni ormarići i rasvjeta

Za noćne ormariće odlučila sam da svatko bira za sebe. Suprug si je odabrao crni i crnu podnu lampu dok sam ja još u sivoj zoni. Nemam konkretni ormarić i za sada mi tako odgovara. Trenutno je ovdje klupica iz Hmhome, no znala je biti i stara škrinja, pomoćni stolić čak i stalak za cvijeće. Što se tiče rasvjete s moje strane kreveta, ona je jednostavna; viseća bijela.

FOTO: @MYPRETTYMESS

 

FOTO: @MYPRETTYMESS

 

FOTO: @MYPRETTYMESS

 

FOTO: @MYPRETTYMESS

 

FOTO: @MYPRETTYMESS

FOTO: @MYPRETTYMESS

 

FOTO: @MYPRETTYMESS

Crno-bijeli svijet

Cijela spavaća soba je bijelo crna s zavjesama i tepisima u bež boji. Smirenih tonova koji vole različite dekoracije. Ako mi fali boje, dodam je cvijećem, vazom ili većom dekoracijom.

FOTO: @MYPRETTYMESS

S druge strane, kada želim čist, prozračan izgled, idem na bijelu posteljinu, bijeli prekrivač; kao sada. Ustvari, ovakva soba trpi puno različitih dekoracija tako da je nerijetko ispraznim i nanovo sitnicama promijenim.

FOTO: @MYPRETTYMESS

 

 

 

Komentari