KREVETI NA KAT: štede prostor, ali i čine dječju sobu originalnom

Mnogima je glavna asocijacija na djetinjstvo i naše dječje sobe kreveti na kat koje smo dijelili “po etažama” s bratom ili sestrom. Ovi kreveti zbog svoje ekonomičnosti i dalje su vrlo popularan izbor u kreiranju dječjih soba. Pogledajte kako ga možete kreativno i ekonomično osmisliti za sobe svojih mališana

 

 

Kada govorimo o malim dječjim sobama, idealno, a često i nužno rješenje su kreveti na kat. Iako mnogi roditelji strahuju za sigurnost svojih najmlađih, danas su ovakvi kreveti sigurniji nego ikad, a izrađujete li ih po mjeri – i ljepši su nego ikad.

 

Foto: Onevan.com

Ako je dječja soba malih dimenzija, a k tome još je i dijeli dvoje ili više mališana, krevet na kat nezaobilazna je opcija. No, ne treba na to gledati kao na prepreku. Upravo suprotno. Odlučite li se pritom i na izradu po mjeri, možete stvoriti doista originalan izgled prostorije u kojem će djeca uživati.

 

Foto: Ikea

No, odlučite li se na izradu kreveta po mjeri, pripazite na materijale i okove te svakako birajte one najkvalitetnije. Detalji poput zavjese koju mladi stanari mogu navući za osjećaj intime uvijek je dobrodošao detalj, baš kao i police koje će zamijeniti noćne ormariće.

Foto: Home Desigining

 


Samim time što se dodatni krevet ne nalazi na dnu nego iznad drugog kreveta, štedite veliku količinu prostora. To je u dječjim sobama itekako korisno s obzirom na to da djeca sobu koriste i za učenje, igru, spavanje, druženje s prijateljima i drugo.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kreveti na kat dobar su izbor i kada djeca ne dijele sobu jer se tako također štedi prostor. Ispod povišenog kreveta može se smjestiti radni prostor, ormar ili kakav prostor za igru. Na koncu, važno je znati da manjak kvadrature ne mora biti ograničavajući faktor već poticaj na kreativnost.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari