KAD JE SKLADIŠNI PROSTOR PRIORITET: uređenje djevojačke sobe u stanu u novogradnji

Djevojačka soba od 13 kvadrata, pored kreveta, radnog i multimedijskog dijela trebala je imati i što više prostora za pohranu odjeće, modnih dodataka i ostalih stvari. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec odgovori na zahtjeve mlade vlasnice!

 


Kada je studio Mirjane Mikulec krenuo s projektiranjem stana u novogradnji, imao je jednu izmjenu u odnosu na predloženi tlocrt, a to je promjena pozicije vrata u djevojačkoj sobi.

“Na taj smo način dobili dovoljno mjesta da ispunimo zahtjeve klijenta, a to je puno skladišnog prostora”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Soba ima nešto više od 12 kvadrata, a osim kreveta i ormara, u nju je trebalo smjestiti radni i multimedijski dio. Budući da je skladišni prostor prioritet, dizajanerica se time i vodila pri izradi idejnog rješenja, pa su zidovi maksimalno iskorišteni.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Napravili smo dva idejna rješenja koja imaju jednak tlocrtni raspored. Duž dva zida smješteni su ormari s prostorom za TV i radni stol. Krevet veličine 140×200 pozicioniran je u jednom kutu. Na taj način zadovoljene su sve funkcije, a soba neće biti zbijena. Što se tiče finalnog izgleda, tu nismo tako lako došli do rješenja. Igrali smo se uzglavljem, tapetama, frontama i ručkicama dok nismo postigli ono što je zadovoljilo obje strane. I jedno i drugo rješenje je u neutralnim tonovima, a detalji su ti koji su prevagnuli”, otkriva dizajnerica.

Odluka je pala na varijantu s tapeciranim visokim uzglavljem, jednostavnijom tapetom i zlatnim detaljima, a glavna zvijezda sobe bit će krevet, točnije uzglavlje. Jednostavna baza upotpunjena je bogatim uzglavljem koje se prostire na dva zida, a seže gotovo do stropa. Što se tiče nijanse, željena eleganciju postigla se zemljanim nijansama. Tu je i tapeta kao efekna zidna dekoracija. Dizajnerica se odlučila za tapetu koja će povezati boje i naglasiti željeni izgled.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Zemljani tonovi naglašeni su zlatnim detaljima – ručkicama, ogledalima i motivom na tapeti. Zlatna je prisutna na svim slobodnim zidovima, ali i vratima, što sobi daje ujednačen izgled.

 

 

 

 

Komentari