SOBA ZA DJEVOJČICU: funkcionalnih i atraktivnih 8,5 kvadrata za osnovnoškolku

Kako mališani rastu, mijenjaju se njihovi interesi i ukusi pa planiranje dječje sobe zahtijeva puno pozornosti. Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec uredio sobu za djevojčicu

 


Studio Mirjane Mikulec uredio je obiteljski stan u novogradnji, a ovaj puta ćemo vam pokazati kako je osmislio prostoriju od 8 i pol kvadrata namijenjenu djevojčici u osnovnoj školi.

“S obzirom na položaj vrata i prozora u prostoriji, tlocrt je bio vrlo jednostavan. Krevet smo smjestili odmah na ulazu gdje nam je dubina bila dovoljna, dok je nastavku došao ormar s poličarom za knjige, a preko puta ormara stavili smo radni stol”, objašnjava raspored u prostoriji dizajnerica Mirjana Mikulec dodajući da su im, budući da klijenti nisu imali posebnih zahtjeva, ruke u uređenju bile odriješene.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

Namještaj u sobi rađen je prema mjeri, a za ormare, police i radni stol odabran je iveral u blagim nijansama sive, bijele i žute. Važna stvar kod ovakve vrste opremanja je to što se može uskladiti točna nijansa svakog elementa i što se na najbolji mogući način može iskoristiti svaki centimetar, a to najviše dolazi do izražaja u malim prostorima poput ovog.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

Na zid s bočne strane kreveta postavljena je tapeta Josipe Maras iz Studija Wallart. Tapeta sadrži sve nijanse koje su provučene kroz namještaj i to je ono što je povezalo sve materijale i boje u sobi. Usto, tapeta je glavni stilski naglasak u ovoj sobi čije je uređenje vođeno jednostavnošću i funkcionalnošću.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Nadamo se da će mlada stanarka uživati u svom novom prostoru i da će je služiti dugo i dobro! Kako je teklo opremanje korak po korak, pogledajte u video prilogu.

Komentari