Tamno plave fronte i zlatni akcenti: dobitna kombinacija za elegantnu i profinjenu kuhinju

Kuhinje bez gornjih elemenata sve su češći odabir klijenata koji ili žive u malim stanovima ili je ona dio open space prostora. Studio Mirjane Mikulec uredio je za jednu samoborsku obitelj kuhinju u kojoj su gornje elemente zamijenile dvije police od mesinga

 

 

Kada se odlučite na takvo rješenje dobro bi bilo odabrati namještaj po mjeri. Iako ćete na prvu pomisliti kako će vam nedostajati mjesto za odlaganje stvari, tome ćete doskočiti pametnim kreiranjem donjih elemenata koji danas mogu zadovoljiti sve želje klijenata. U ovom slučaju odabran je plavi Fenix čiju je izradu omogućio Elgrad.

Tamna boja i zlatni akcenti koji su kuhinji dali elegantan izgled odgovaraju uređenju ostatka stana. O tome svakako vodite računa jer je svaki dio kuhinje vidljiv i mjesta za skrivanje mogućih grešaka nema.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Zahvaljujući velikom prozoru koji je omogućio puno prirodne svjetlosti, bijelim zidovima te zanimljivoj zidnoj keramici kuhinja je prozračna i prostrana, a ostavljeno je i dovoljno mjesta za blagovaonski stol. Odabran je okrugli crni stol s četiri crna stolca koji su se odlično uklopili te povezali s dnevnim boravkom.

Odabirom okruglog stola ostavljeno je dosta mjesta za nesmetano kretanje kuhinjom. Kada nemate zasebnu blagovaonicu, a ne želite prostor natrpati namještajem onda su ovakvi stolovi, koji se po potrebi mogu razvući, idealno rješenje.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Komentari