Pretvorili smo dječju sobu u malu, ali slatku i funkcionalnu roditeljsku

Kako djeca odrastaju, tako su im i potrebe za privatnošću i intimom sve veće te sve više vremena provode u svojim sobama. Stoga nije rijetkost da roditelji zamijene svoje sobe s njima , kako bi djeca imala što više prostora i komocije. Kako smo preobrazili jednu dječju sobu u malu roditeljsku, pogledajte u nastavku

 

 

Dječje sobe uvijek moraju zadovoljavati nekoliko funkcija. Nikada nisu samo sobe za odmor ili pak pisanje zadaće. U njima se djeca igraju, druže s prijateljima, a uvijek se mora naći mjesta za odlaganje garderobe, igračaka i drugih sitnica… Sadržaji se mijenjaju tijekom godina odrastanja djeteta, ali uvijek ih ima nekoliko. Ono što se mijenja kako djeca postaju starija jest njihova sve veća potreba za privatnošću i provođenjem vremena u svojoj sobi te dovođenju društva. Tada se obično javi i problem skučene kvadrature pa roditelji pribjegnu vrlo praktičnom rješenju. Budući da oni u svojim spavaćim sobama uglavnom borave samo tijekom noći, prepuste ih djeci, a oni se presele u njihove manje.

Preseljavanje u manji prostor ne znači automatski odsustvo estetike i privlačnosti, zagušen i mračan prostor… I tu se uvijek može može unijeti zavidna doza stila, čak i kada je budžet ograničen. U to se možete uvjeriti na primjeru naše male spavaće sobe koja je od dječje postala roditeljska.

Kako smo izbjegli skučenost, zagušenost i prosječnost, a zadovoljili sve potrebe i funkcije pa čak i dodatni skladišni prostor, pogledajte u našem  video prilogu!

 

 

PRIJE

InDizajn

 

InDizajn

 

 

POSLIJE

Foto: Darko Mihalić

 

 

InDizajn

Komentari