SVJEŽE BLAGDANSKE IDEJE: 3 jednostavna prijedloga kako ukrasiti uskršnji stol

Idealan je trenutak da dom ukrasite novim uskrsnim dekoracijama koje uz malo truda možete izraditi i sami. Glavni saveznik bit će gips od kojih je Antonia Antolović izradila vazu, uskršnje jaje i zečiće

 


Uz gips, koristila je ispuhana jaja i žicu za izradu zečića, balone za velika jaja, zavoj te predloške prema kojima je radila vaze. Iako se gips steže prilično brzo, da biste bili sigurni, ostavite sve elemente da se suše 24 sata. Elemente možete dodatno ukrasiti sprejem koji će stvoriti efekt mramora.


JAJE

Prvo u bočici  treba napraviti gušću smjesu od gipsa koja se ulijeva u napuhane balone. Nakon toga važno je smjesu pravilno rasporediti po unutrašnjosti balona. Koristite električarski gips jer se brže steže. Balon lagano vrtite sve dok ne osjetite da postaje čvršći. To obično traje i nekoliko minuta.

InDizajn

ZEČIĆI OD GIPSA

Za izradu zečića koristi se smjesa iste gustoće kao za balon koju treba izliti u pažljivo ispuhano jaje. Sljedeći korak je od dvije žice napraviti zečje uši, a oblik i veličinu napravite prema želji.

InDizajn

VAZA

Za izradu vazi Antonia je koristila plastičnu ambalažu različitih dimenzija. Koristiti možete bilo što, ovisno o željenom izgledu vaze. Možete izabrati zdjele koje više ne koristite, bočice, keramička tegle ili postojeće stare vaze. Koristiti ih možete za suho ili umjetno bilje.

Preko plastične ambalaže treba staviti foliju da se gips ne zalijepi. U posudici napravite smjesu, umočite zavoj i lagano ga polažite na folijom obloženu ambalažu. Što više zavoja koristite, to će vaza biti čvršća.

Sve ovo bit će vam puno lakše odraditi ako pogledate prilog i pratite postupak za sva tri prijedloga.

 

 

Komentari