DJEČJE SOBE: kreativne i praktične ideje koje potiču maštu i sjajno iskorištavaju prostor

Dječje sobe više nego druge prostorije u stanu traže kreativnost i maštovitost te – osobnost. Donosimo primjere kako namještajem i dekoracijama postići sve to, ali pritom i maksimalno iskoristiti prostor.

 

 


Svaki roditelj zna kako je djetetu, osim ljubavi, brige i sigurnosti potreban i kutak koji će biti samo njegov. Ugodna, lijepa i funkcionalna dječja soba utječe na dječje raspoloženje, miran san i odrastanje. Stoga dizajnu dječje sobe treba pristupiti s posebnom pažnjom.

Foto: Gheometrium

Dječja soba trebala bi pružati udobno mjesto za spavanje, zonu za igranje i, ako već ide u školu – učenje. No, i kada nije riječ o djetetu školske dobi, bilo bi dobro imati stol za crtanje i pisanje, koji ne mora biti nužno radni.

Foto: Merzbau Design Collective

Želja nam je da taj prostor bude osoban – da osim potreba, odražava i karakter mladih vlasnika te da u njemu caruju kreativnost i maštovitost. Ponekad nas u tome sprečava nedostatak kvadrata.

Foto: ArchBlack Bureau

Stoga donosimo ideje kojima možete postići sve to i u skučenom prostoru. Budući da donosimo i sobe veće kvadrature, ideje će dobro doći i onima koji jednostavno nemaju inspiracije.

Foto: Irina Nalimova

Usput obratite pozornost na raspored namještaja, odabir boja i dekora – možda ćete pronaći korisna rješenja za svoj interijer. I svakako dopustite djetetu da doda nešto svoje!

 

Foto: Irina Nalimova
Komentari