PRIJE I POSLIJE: renovacijom je stara kupaonica postala moderan i bolje organiziran prostor

Prema zamislima dizajnerice Ingrid Matheu kupaonica u kojoj se nije ništa radilo 30 godina postala je atraktivna i elegantna oaza s osvježavajućim, morskim štihom zahvaljujući odabiru boja, bijele, sive i tirkizne

 


Ponekad nam je teško zamisliti kako će naše zamisli izgledati u prostoru kojeg imamo na raspolaganju. I kako sve ideje složiti u skladnu cjelinu. Jer, svaki prostor, čak i kada ima dobre pojedinačne elemente, bez usklađenih boja i uzoraka te detalja, ne garantira dobar konačan izgled.

Zato su tu projekti pojedinaca i dizajnerskih studija koji nam mogu pomoći u tome. Vjerujemo da će vam projekt renovacije kojeg potpisuje dizajnerica Ingrid Matheu biti od velike koristi i nadahnuti vas u stvaranju divne nove kupaonice!

 


PRIJE

Kupaonica od 4,5 kvadrata bila je spremna za renovaciju. Nakon 30 godina nije izgledala nimalo atraktivno, a dio poda bio je bez pločica zbog intervencije vodoinstalatera.

Kupaonski ormarić bio je iznad WC školjke i bidea, a ne umivaonika, a ispod umivaonika nije bilo ormarića ili barem polica za skladištenje. Pored toga, vlasnicima se nije sviđala boja keramičkih pločica koje su im se činile odveć tamne i sumorne, a željeli su i više prostora za odlaganje te moderniju izvedbu tuš kabine, bez prepreka.

 

Foto: David Querol

POSLIJE

Kupaonica je sada vrlo moderan, dobro osmišljen i bolje organiziran prostor s walk-in tušem koji ima vrlo plitku kadu te prozirna staklena klizna vrata.

Podovi i zidovi presvučeni su novom keramikom, kombinacijom sive odnosno uzorka betona i prekrasne tirkizne koje su unijele svijetlo i svježinu u kupaonicu. Boja podnih pločica vrlo je zahvalna za održavanje, na čemu su vlasnici inzistirali.

 

Foto: David Querol

Bide je, prema želji vlasnika, maknut iz kupaonice, a novi nasadni umivaonik dobio je ormar s dvije velike duboke ladice koje imaju dovoljno mjesta za odlaganje stvari.

Foto: David Querol

Na bočnom zidu od ormarića nalaze se otvorene police za stvari koje trebaju biti nadohvat ruke, a prostor oko umivaonika služi kao dodatna površina za odlaganje takvih stvari.

Foto: David Querol

Ovakvim uređenjem se kupaonica stilski povezala sa spavaćom sobom vlasnika, budući da ih dijele samo vrata.

Foto: David Querol

 

Komentari