NEODOLJIVA MOĆ PASTELA: oživite svoju kupaonicu nježnim tonovima ružičaste, plave, zelene…

Niste ljubitelj sive, crne a ni zemljanih niti jarkih tonova u kupaonici? Razmislite svakako o nježnim pastelnim nijansama koje će unijeti profinjenost, mekoću ali i živost u najintimniju prostoriju svoga doma

 

 

Trendovi u kupaonicama donijeli su sivu, i to uglavnom u uzorku betona ili mramora koja se obično kombinira s bijelom ili crnom. No, nećete pogriješiti ako im dodate pastelne tonove žute, plave, zelene, ljubičaste ili pak ružičaste.

Naročito ako niste pobornik neutralnih tonova bijele, sive ili crne ili pak monokromatskih prostora te bi voljeli da vaša kupaonica bude toplija i životnija ili pak romantičnija.

Foto: Acarea

Pastelne boje nisu samo za romantičare

Pastelni tonovi upravo će to donijeti vašoj kupaonici. Pored toga, kupaonica će s nježnim i svijetlim nijansama unijeti svježinu, profinjenost i mekoću te će podići ovu prostoriju. Dakle, pastelni tonovi nisu samo za ljubitelje romantike. Pomnim odabirom dizajna i uzoraka možete imati itekako modernu kupaonicu u kojoj naglasak neće biti na romantici.

Također, pastelni tonovi mogu se lako i efektno kombinirati s tamnijim nijansama iste boje te s drvenim, betonskim i mramornim uzorcima.

Foto: M-mieszkanie

Dominacija pastelnih tonova je za one odvažnije

Pastelne nijanse mogu dominirati kupaonicom – kompletnim zidovima i podovima, ali biti i na sanitarijama i armaturama. To je opcija za one odvažnije. Današnji proizvođači kupaonske opreme imaju u svojoj ponudi vrlo atraktivne umivaonike, školjke, kade ili pak tuševe i slavine u pastelnim bojama. Ako smatrate da će tolika količina pastelnih tonova biti previše, uvijek preostaje koncept u kojem će oni biti akcenti.

Foto: Aneta Talarczyk

Pasteli kao moćni stilski naglasci

Na neutralnu podlogu sive, bijele ili pak crne unesite pastelne naglaske koji će unijeti željenu promjenu u kupaonicu. Bilo da je riječ o dijelu zida ili podova u toj boji keramike, sanitarijama, armaturama, ormariću, policama ili kupaonskoj galanteriji – čaši za četkice, držaču ili dozatoru sapuna, kutiji za sitnice, košu za smeće…

 

Foto: Airtasker

Galanteriju je, pored ručnika, tepiha i zavjesa za tuš kabinu najlakše unijeti u prostoriju, ali isto tako i zamijeniti. To je izvrstan način da spriječite monotoniju pastelnim nijansama i napravite brzi i povoljni makeover.

Foto: Loving It

Pastelima protiv dojma hladnoće

Isti učinak možete postići bojom na zidovima koja je sve češća kombinacija s keramičkim pločicama. Zidovi pobojani u pastelne tonove ružičaste, plave, ljubičaste… spriječit će dojam hladnoće. Keramikom u području tuš kabine, iznad kade ili iza umivaonika ili WC školjke ističete taj dio kupaonice.

Foto: Bloglovin

Pogledajte naše prijedloge i uvjerite se koju moć imaju pastelni tonovi te kako im je itekako mjesto u najintimnijoj prostoriji doma!

Komentari