Pripremate božićno dekoriranje doma? Pogledajte naše savjete i ideje!

Bliži nam se po mnogima najljepše vrijeme u godini, a da bi cijeli dom zasjao u božićnom duhu, neki od nas već su počeli izvlačiti ukrase za bor iz starih kutija. Ipak, šarenim dekoracijama teško je odoljeti pa ako planirate upotpuniti svoju kolekciju, donosimo nekoliko savjeta.

Odabir božićnih dekoracija najčešće se svodi na upotpunjavanje postojeće kolekcije koju imate kod kuće, zato je svakako dobro provjeriti s čime sve već raspolažete i temeljem toga odabrati nove.

Foto: Darko Mihalić

Iako će većini tek nekoliko ukrasa biti dovoljno za stvaranje udobne, tople božićne atmosfere u domu, ima i onih koji zimske praznike planiraju dočekati u velikom stilu. Želite li u svaki kutak doma unijeti božićni duh, predlažemo da vam osnovna vodilja bude biranje dviju do tri boja – zlatna, srebrna, crvena, bijela samo su neki od primjera s kojima ne možete pogriješiti. Mnoštvo boja i sjajnih detalja koje nas mame s polica dućana mogu vas zaslijepiti, pa kako biste izbjegli pretjerano šarenilo i kupovinu stvari koji ne pašu ni uz što, svakako prvo definirajte paletu.

Foto: Darko Mihalić

Prepoznatljive kombinacije božićnih boja dobar su temelj za božićni dekor, a nakon toga, možete se baciti na nabavku detalja, ukrasa, pa čak i manjih komada namještaja.

Foto: Darko Mihalić

I zapamtite, malo mašte i kreativnosti bit će i više nego dovoljno.

Foto: Screenshot Sve u šest

Komentari