Umjetnost u interijeru

Pitanje granica između dizajna i umjetnosti i dalje je otvoreno. U mnogim interijerima umjetnost je često podređena upravo dizajnu i služi samo kao njegova nadogradnja. Biraju se oni radovi koji će se nadovezati na stil, a da pri tom nemaju nužno umjetničku vrijednost. S druge strane sam dizajn ponekad ima upravo to.

Mnogi danas nisu u mogućnosti investirati u umjetničke radove, no oni i nisu toliko nedostupni koliko se možda na prvu čini. Ne možete li si priuštiti original često ćete od željenog umjetnika u galerijskim i muzejskim prodajnim mjestima pronaći printeve koji mogu uvelike promijeniti vaš dom.

Poigrajte se okvirima različitih debljina i boja; a poslužite se umjetnošću i kao izvorom inspiracije. Boje s rada prevedite u jezik dizajna; obnovite njima zidove ili presvucite jedan komad namještaja ili pronađite tepih koji će podsjećati upravo na umjetninu. Želite li postići kontrast, učinite upravo suprotno – dopustite radu da dominira prostorom.

Danas je trend zidove gotovo kompletno sakriti radovima. Postoje li printevi i ilustracije koje ste pronašli na internetu, isprintajte ih na kvalitetan papir i uramite te načinom njihova raspoređivanja stvorite jedan sasvim novi prostor. Pravila više nema. Spojite nespojivo poput minimalističnog rada i zlatnog okvira.

Pronašli smo nekoliko zanimljivih prijedloga na instagramu koji će vas, nadamo se, inspirirati da umjetnost uselite u svoj dom.

 

Mad about #midcentury. {#interiordesign by Mikel Irastorza}

A post shared by Chairish (@chairishco) on

 

https://www.instagram.com/p/BbygYmtjgWi/?tagged=artwall

Ove i prethodne sezone posjetili smo Italiju u kojoj su nam vrata otvorili umjetnici i produkt dizajneri čije je interijere uvelike odredila upravo umjetnost. Kako izgledaju, pogledajte sami u arhivi naših priloga na In Dizajn Youtube kanalu.

 

 

Komentari