Radni kutak moguć je i u najmanjim stanovima. Nadahnite se našim idejama

Organizirati radni kutak u minimalnoj kvadraturi je posebno osjetljiv zadatak koji zahtijeva puno pažnje i dobro poznavanje radnih navika korisnika. Tu je i estetska komponenta koju nipošto ne smijemo zanemariti

 

Suvremeni način života i rada učinio je da velika većina nas svoj posao – nosi kući ili ga u potpunosti tamo obavlja pa se stvorila potreba za osmišljavanjem radnog prostora u domu. Ako i ne postoji zasebna soba u stanu koju možete pretvoriti u svoj ured, uvijek se nađe slobodan kutak i u najmanjem interijeru (ispod stepenica, u boravku, hodniku, lođi, spavaćoj sobi…) gdje možete smjestiti radni stol, ormarić za dokumente, stolnu lampu te stolac.

 

Foto: Car Moebel

To su osnovni elementi koje mora imati svaki kućni ured, a ostali detalji su bitni, no ne i nužni. S njima ćete uljepšati prostor i učiniti ga estetski zaokruženom cjelinom koja će omogućiti da se ugodnije osjećate.

 

Foto: Car Moebel

Boje, ali i odabir namještaja najviše utječu na atmosferu nekog prostora, pa tako i radnog kutka. Kako je riječ o kućnom uredu, učinite ga osobnim i dajte mjesta kreativnosti. Budući da nemate puno kvadrata na raspolaganju, morat ćete s liste željenih stvari maknuti naslonjač, tabure, dodatne police ili pak veliki radni stol.

Foto: Decoist

No, zato imate dobre alternative koje će radni prostor učiniti lijepim i zanimljivim. Tu prije svega mislimo na slike na zidovima, zidnim policama za knjige i časopise, teglu sa zelenilom koju ćete pričvrstiti na zid, fototapetu, ambijentalnu stropnu ili zidnu rasvjetu te osobne sitnice – fotografije s putovanja, obiteljskih okupljanja…

Dakle, mala kvadratura ne može vam biti opravdanje za nedostatak radnog prostora ili njegovo neatraktivno uređenje.

Foto: Car Moebel

 

 

Komentari