OMILJENE LAMPICE: zadržite ih kao dekoraciju i nakon blagdana u svome domu

Kada završi cijela blagdanska čarolija, teško se opraštamo od lampica. No, za razliku od ostalih dekoracija, njih možete ostaviti u svome domu i dekorirati njima sve prostorije

 

 

Vjerojatno ćete se složiti da su, pored božićnog drvca, lampice najljepši i najefektniji ukras svakoga doma tijekom božićnih blagdana. Stoga se teška srca odvajamo od njih kada blagdani završe. No, lampice ne moraju završiti u spremištu ispod kreveta, u ostavi ili na tavanu.

Svoj život one mogu nastaviti tijekom cijele godine te vam oplemeniti dom i unijeti malo posebnog sjaja i blještavila. No, lampice mogu imati i posve praktičnu ulogu. Potrebno je samo pronaći im neka nova mjesta. Nudimo vam ideje kako to možete postići.

Foto: Westwing.de

 


MOĆAN DETALJ

Lampice doista imaju veliku moć u interijeru. Kao i kod božićnog uređenja gdje upaljene lampice podignu prostor na viši nivo, tako i lampice u svakoj drugoj situaciji izdižu iz prosječnosti i nedostatke stavljaju u drugi plan. Dakle, idealne za ‘kamuflažu’ bljedunjavog interijera.


STVARANJE ATMOSFERE

Lampice svih oblika i dimenzija su izvrstan način da stvorite željenu atmosferu, prije svega topline, sjaja, intime, ugode…

Foto: Scandi life

SUPTILAN NAGLASAK

Iako asociraju na sjaj i blještavilo, lampice mogu biti vrlo suptilan detalj u interijeru. Podići će kutak doma u kojem se nalaze, ali će istovremeno ostati pomalo ‘samozatajne’. No, privući će svačiji pogled i izazvati pozitivne emocije!

Foto: Westwing.de

 


POMOĆ OSNOVNOJ RASVJETI

Iako zbog svojih malih dimenzija djeluju nedovoljno funkcionalno, lampice itekako mogu poslužiti kao dodatni izvor osvjetljenja. Osim što imaju ulogu dekoracije i ambijentalne rasvjete, lampice mogu postati pomoćna rasvjeta što je izvrsno rješenje za uzglavlje u spavaćoj sobi ili zid uz koji je fotelja za čitanje.

Foto: My Scandinavian Home

 


ORIGINALNA DEKORACIJA

Lampicama se možete poigrati na vrlo zanimljive načine. Osim što ih možete staviti u zdjele i vaze ili pak iza prozirnih platna pa se njihov sjaj lagano probija preko površine, lampice na dugoj girlandi mogu poslužiti kao ‘konopac’ koji ćete nanizati u više redova i na njega, uz pomoć kvačica, poslagati fotografije, razglednice ili sličice izrezane iz omiljenih novina i magazina.

Foto: Decoist

EFEKTNE I KADA NISU UKLJUČENE

Ovo je detalj koji funkcionira čak i kada nema sjaja odnosno nije uključen u struju. Naročito će doći do izražaja lampice koje imaju zanimljiv dizajn girlande ili pak samih kuglica.

Foto: Westwing.de

 

 

 

Komentari