Savršeno iskorišten prostor u malom stanu s galerijom

Stari građanski stanovi ili posljednje etaže nude nerijetko mogućnost da se iskoristi visina stropa i upotrijebi za novu prostoriju na galeriji. Pogledajte kako je to rješeno u jednosobnom stanu u kojem su dobivene dvije male spavaonice

 

Stan od 38 četvornih metara pretvoren je trosobni. Izgradnjom galerije, koju je omogućila nestandarna visina stropa dobivene su dvije sobe za djecu vlasnice. Te sobe su iznimno male kvadrature – četiri metra kvadratna te su otvorene prema ostatku stana, ali su tako djeca ipak dobila svoj mirni kutak i potrebnu intimu.

Donja etaža rezervirana je za kupaonicu i hodnik koji je ujedno i skladišni i garderobni prostor zahvaljujući ugradbenim ormarima. Za njih je korištena svijetlo siva nijansa kako ne bi zagušivali prostor i činili ga manjim nego što jest.

Pored hodnika i kupaonice, tu je dnevna zona – kuhinja koja se nalazi u prolazu, boravak sa stolom za ručavanje te mali radni prostor za djecu – učenje i pisanje zadaće. U ovoj zoni smještena je i mini spavaonica vlasnice, koja se nalazi između kuhinje i stepeništa. Iznad spavaonice i kuhinje izgrađena je galerija s dvije sobe odijeljene policom za knjige. Do svake od njih vode stepeništa koja su ujedno i police za odlaganje knjiga i ostalih sitnica. Tako je maksimalno iskorišten prostor i namještaj koji je projektiran prema narudžbi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Zukkini studio

Komentari