Za sve koji žele prije zime pobojati vanjsku ogradu: evo kako ćete to učiniti u samo jedan dan!

Toplo vrijeme i vikend koji je pred nama pruža priliku za popravke i makeovere u eksterijeru. Stoga još nije kasno za obnovu vanjske ograde, s koje se tijekom godina počne ljuštiti boja, pojavi se korozija… Prije nego krenete na posao, evo što sve trebate znati o bojanju ograde!

 

 

Metalne ograde lijepo izgledaju na terasama i balkonima, no potrebno ih je održavati. Budući da je bojenje vanjske ograde neizbježno, važno je izabrati kvalitetnu boju. Na taj će način ograda dugo izgledati kao nova. Većinu boja treba obnavljati svake tri godine, no Hammerite boje za metal, taj rok prolongiraju na nekoliko godina.

Ekipa InDizajna u suradnji s TEXO Hrvatska obnoviti će ogradu jednog obiteljskog stana i pokazati vam kako kvalitetno zaštititi metalne dijelove u svom eksterijeru. Donedavno, paleta boja za metal nije bila velika i bili smo ograničeni na tek nekoliko nijansi. Akzo Nobel grupacija predstavila je novitet na tršištu, a to je bogata tonska i ral karta koja vam omogućava odabir boje po želji.

Foto: Home Book

Da bi boja pokazala svoju punu kvalitetu, važno je pravilno nanijeti je. Prije svega, površinu je potrebno dobro očistiti i po potrebi lagano prebrusiti, pogotovo radi li se o obnavljanju boje kao u ovom slučaju. Na taj način omogućava se kvalitetno prianjanje boje i spriječava se njezino ljuštenje.

Ako na ogradi postoje tragovi hrđe, to vas ne treba zabrinjavati jer prije Hammeritea, ogradu nije potrebno tretirati. Kad je ograda spremna, kreće se sa bojenjem. Odabrana je smeđa nijansa kako bi se osvježio postojeći izgled, a ogradi dala dugotrajna zaštita.

Hammerite boje za metal, koju smo odabrali za balkonsku ogradu brzo se suše i nije potrebno bojiti u puno slojeva tako da sve može biti gotovo u jednom danu. Zbog visoke elastičnosti materijala, boja ne kapa i daje lijepu ravnu površinu, a važno je naglasiti i visoki stupanj otpornosti na vremenske utjecaje što osigurava dugogodišnju zaštitu protiv korozije. Zahvaljujući novim Hammerite ral i ton kartama, izbor boje je zaista velik !

 

Komentari